Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Bucureştenii, liberi să se plimbe cu bicicletele prin parcuri şi să calce pe iarbă

Oprescu: Bucureştenii, liberi să se plimbe cu bicicletele prin parcuri şi să calce pe iarbă

Oprescu: Bucureştenii, liberi să se plimbe cu bicicletele prin parcuri şi să calce pe iarbă
Sursa foto: Sorin Oprescu
31 Mai 2009   •   19:11


Primăria Capitalei va permite bucureştenilor să stea pe iarbă şi să meargă cu bicicleta şi rolele prin parcuri. Municipalitatea intenţionează să modifice hotărârea care stabilea interdicţii în acest sens. Însă, pentru cei care rup florile, distrug copacii, sau îşi parchează maşinile pe iarbă, amenzile vor depăşi salariul mediu pe economie.

Primarul Sorin Oprescu a anunţat că bucureştenii se vor putea plimba cu bicicletele şi rolele în parcuri şi vor putea călca pe iarbă. Edilul şef a declarat că marcarea pistelor va începe în Parcul Tineretului, iar amenzile pentru cei care distrug spaţiile amenajate vor fi de 30 de ori mai mari decât în prezent.

"Am schimbat în primul rând ideea de a călca pe iarbă. Asta nu înseamnă că ai voie să calci pe flori, pe ronduri. Acolo unde avem posibilitatea, să lăsăm oamenii să stea pe iarbă. În toate ţările de largă respiraţie democratică pentru asta sunt spaţiile verzi, să le putem folosi împreună", a declarat Sorin Oprescu într-o conferinţă de presă susţinută, duminică, în Grădina Zoologică.

Primarul a mai spus că autorităţile vor menaja şi locuri de parcare şi că aleile bucureştene vor fi ?curăţate? de maşinile vechi, pe care "nu le-a luat nimeni de 140 de ani". Principalele zone vizate sunt Amurgului şi Calea Rahovei.

Poliţiştii comunitari care vor păzi parcurile vor avea dreptul de a da sancţiuni.

Primarul Capitalei a mai menţionat că vor fi amenajate ştrandurile bucureştene, iar de-a lungul Dâmboviţei vor fi create spaţii de recreere, unde bucureştenii să poată să facă plajă.

"Avem în continuare un drum foarte clar cu vânzările care s-au făcut în parcuri, cu hectare întregi, în aşa fel încât să le readucem, să le redăm spaţiului verde", a mai declarat Oprescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu parc iarba
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close