Antena 3 CNN Actualitate Ritmul lucrărilor la magistrala 4 de metrou: 34 de centimetri pe zi

Ritmul lucrărilor la magistrala 4 de metrou: 34 de centimetri pe zi

Ritmul lucrărilor la magistrala 4 de metrou: 34 de centimetri pe zi
Sursa foto: Metrou
10 Iul 2009   •   16:24

Lucrările de construcţie la magistrala care ar trebui să lege cartierul Bucureştii Noi de Gara de Nord au avansat cu 2,67 kilometri de tunel în 21 de ani. La un simplu calcul înseamnă că în fiecare zi s-a întaintat cu 34 de cm. Pentru finalizarea acestei linii ar mai fi nevoie de 50 de milioane de euro, bani care, însă, nu există.

Bucureştenii din cartierul Pajura mai au de aşteptat pentru a putea circula cu metroul, pentru că autorităţile nu au cele 50 de milioane de euro necesare finalizării lucrărilor la staţiile de metrou "Pajura" şi "Parc Bazilescu" de pe magistrala 4.

Începută în 1988, magistrala de metrou urma să lege cartierul Bucureştii Noi de Gara de Nord. Potrivit ziariştilor de la Gândul, tunelul între Gara de Nord şi întreprinderea Zarea s-a realizat într-un singur an. Revoluţia a determinat abandonarea lucrărilor la magistrala de metrou, care au fost reluate abia în 1997.

Trei ani mai târziu, a fost inaugurat tronsonul Gara de Nord - 1 Mai, cu un cost total de 90 milioane de euro. După o pauză de patru ani, muncitorii au revenit iar pe şantier, dar banii pentru lucrări, proveniţi dintr-un credit aprobat de Banca Europeană pentru Investiţii, nu au mai ajuns pentru finalizarea tronsonului. Prin urmare, în cei 21 de ani de când au începus să foreze tunelul, constructorii au reuşit performanţa să înainteze 2,67 kilometri. Adică, în medie, cu 34 de centimetri pe zi.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, a declarat pentru Gândul că, dacă se va obţine finanţarea, prelungirea magistralei 4 de metrou ar putea fi realizată într-un an şi jumătate.

În ceea ce priveşte continuarea magistralei, către Laromet, staţie care nu există dar a fost rebotezată recent "Laminorului", nimeni nu mai crede că ar putea fi posibilă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: metrou Bucuresti
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close