Antena 3 CNN Actualitate Românii nu vor mai merge la serviciu de Sfânta Marie şi de Rusalii

Românii nu vor mai merge la serviciu de Sfânta Marie şi de Rusalii

Românii nu vor mai merge la serviciu de Sfânta Marie şi de Rusalii
09 Oct 2008   •   09:26

Zilele în care se sărbătoresc Sfânta Maria şi Rusaliile vor fi libere pentru români. Deputaţii au decis miercuri, în ultima şedinţă a Camerei ca zilele de 15 august, ziua Sfintei Marii şi prima şi a doua zi de Rusalii, să fie declarate libere pentru toţi românii.
Potrivit noului proiect de lege privind Codul Muncii, au fost declarate zile legale nelucrătoare ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, precum şi prima şi a doua zi de Rusalii. Pînă acum, românii aveau liber doar în zilele de 1 şi 2 ianuarie, în prima şi a doua zi de Paşte, în ziua de 1 Mai, 1 Decembrie şi în primele două zile de Crăciun. Ziua de Sfântă Mărie a fost declarată nelucrătoare în urma intervenţiei preşedintelui Traian Băsescu, care a cerut reexaminarea legii. Motivaţia preşedintelui a fost aceea că Ziua de 15 august, este o sărbătoare declarată legal nelucrătoare în alte zece ţări europene: Germania, Franţa, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia şi Portugalia.
Legea mai prevede două zile nelucrătoare pentru fiecare dintre cele trei sărbători anuale, declarate astfel de cultele religioase recunoscute de stat, altele decât cele creştine. Proiectul de lege a fost adoptat aproape în unanimitate de Camera Deputaţilor. Proiectul a primit 207 voturi pentru şi două abţineri.
Antena3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close