Antena 3 CNN Actualitate Sumele alocate profesorilor care asistă la Bac, încă nestabilite. Soluţia sindicatelor - să nu participe

Sumele alocate profesorilor care asistă la Bac, încă nestabilite. Soluţia sindicatelor - să nu participe

Sumele alocate profesorilor care asistă la Bac, încă nestabilite. Soluţia sindicatelor - să nu participe
12 Feb 2010   •   23:24

Profesorii primesc o nouă lovitură. Supraveghetorii şi corectorii care vor asista la examenul de bacalaureat nu vor fi plătiţi. Sindicaliştii atrag atenţia asupra faptului că în bugetul ministerului nu sunt prevăzute sume speciale pentru acest lucru.

Ministerul Educaţiei nu a stabilit sumele care vor fi alocate pentru plata profesorilor care participă la examenul de bacalaureat. În aceste condiţii există riscul ca profesorii să nu fie plătiţi, ceea ce nemulţumeşte sindicatele din învăţământ.

Profesorii, spun sindicatele, au o singură soluţie în acest caz: să nu participe la supraveghere şi corectare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, cadrele didactice sunt obligate să participe cel puţin la probele stabilite în timpul programului de lucru.

În 2009, profesorii supraveghetori au primit sume considerabil mai mici faţă de 2008. De exemplu, dacă pentru o lucrare corectată în 2008 profesorii evaluatori au primit 7,5 lei, în 2009 au primit doar 4 lei. O zi de supraveghere a fost plătită cu 25 de lei, în timp ce în 2008 supraveghetorii au primit 64 lei pe zi.

Antena 3



×
Subiecte în articol: profesori
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close