Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu nu acceptă titlul de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă

Traian Băsescu nu acceptă titlul de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă

Traian Băsescu nu acceptă titlul de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă
Sursa foto: Traian Bãsescu
12 Mar 2010   •   12:11

Preşedintele Traian Băsescu nu acceptă titlul de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Potrivit administraţiei prezidenţiale, acordarea unui sediu si promulgarea unei legi sunt obligaţii de serviciu care nu trebuie răsplătite cu titluri acedemice.

"Cu privire la propunerea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România ca preşedintele Traian Băsescu să devină membru de onoare, Administraţia Prezidenţială precizează că iniţiativa nu a primit acordul preşedintelui sau al instituţiei prezidenţiale", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.

"Preşedintele mulţumeşte membrilor AOSR pentru iniţiativa lor, dar din motivele expuse anterior nu poate accepta titlul de membru de onoare al AOSR", se mai precizează în comunicatul Preşedinţiei.

Traian Băsescu consideră că acordarea unui sediu şi promulgarea unei legi "sunt obligaţii de serviciu care nu trebuie răsplătite cu titluri academice".

Reprezentanţii Academiei Oamenilor de Ştiinţă susţin că Traian Basescu le-a asigurat un sediu pe când era primar şi că, în calitate de şef al statului, a semnat legea prin care Academia devine instituţie bugetară.

Comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale (pdf)


Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close