Antena 3 CNN Actualitate Vineri, grevă la CFR. Trenurile vor staţiona şase ore

Vineri, grevă la CFR. Trenurile vor staţiona şase ore

Vineri, grevă la CFR. Trenurile vor staţiona şase ore
03 Noi 2008   •   21:12

După, profesori, angajaţii din sănătate şi funcţionarii publici, şi CFR- iştii au anunţat că se pregătesc de grevă. SIndicaliştii de la Federaţia mişcare-comercial vor opri lucrul vineri, vreme de 6 ore, de la 7 dimineaţa la 13.00.
Secretarul general al Federaţiei Mişcare-Comercial, Ion Molea, spune că protestele sunt urmarea deciziilor proaste ale conducerii companiei CFR, dar sunt şi revendicări salariale. Lucrurile nu par a fi bătute in cuie. Marţi dimineata la ora 9,00 conducerea CFR i-a chemat la discuţii pe pe sindicalisti.
La greva de avertisment vor participa impiegaţii şi controlorii de bilete, membri ai Federaţiei Sindicale Mişcare-Comercial.
Directorul general al CFR Infrastructură, Constantin Manea, a aflat cu surprindere despre planurile de grevă ale ceferiştilor. El susţine că nu a fost anunţat despre protest, dar era stabilită o întâlnire cu sindicaliştii.
Ultima grevă a ceferiştilor a avut loc în luna martie a acestui an. Federaţia sindicatelor Mişcare Comercial din Transportul Feroviar a cerut atunci creşteri salariale, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.
Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close