Antena 3 CNN Economic Auto Capitala a pierdut o afacere de 18 milioane de euro. FIA GT se mută în Ungaria

Capitala a pierdut o afacere de 18 milioane de euro. FIA GT se mută în Ungaria

Capitala a pierdut o afacere de 18 milioane de euro. FIA GT se mută în Ungaria
Sursa foto: bucharest ring
25 Iun 2009   •   22:57

Bucureşti se citeşte Budapesta, anul acesta, pentru fanii automobilismului. Fostul Bucharest Ring e sigur mutat în capitala Ungariei. Dar nu e totul pierdut. Organizatorii spun că şi-ar dori să revină la anul dacă vor reuşi să se înţeleagă cu primarul Sorin Oprescu.

Organizatorii pregătiseră anul acesta, pentru Bucureşti, un adevărat show. Concerte de muzică uşoară şi spectacole de lumini, întinse pe trei zile, atât cât durau şi cursele de maşini. Pentru promovarea circuitului FIA GT aveau şi un clip publicitar care a fost deja difuzat la principalul post de televiziune din Austria.

Circuitul FIA GT urma să fie transmis în peste 300 de milioane de case, din întreaga lume.

Organizatorii spun însă că în februarie au dat un comunicat oficial Primăriei Bucureşti cu privire la înregistrarea evenimentului. Iar din ziua respectivă nu au mai primit nici un anunţ, nici o informaţie din partea primăriei.

Primarul Sorin Oprescu a motivat acest lucru prin neregulile constatate anul trecut, când, potrivit acestuia, ?la numai o lună si jumătate, am fost pus în faţa faptului că nu toate documentele acestui circuit erau în regulă. S-a organizat la limita legii şi am încercat să o pun exact în termenii legali?.

Organizatorii germani susţin că Bucureştiul pierde odată cu circuitul 18 milioane de euro.

Dar situaţia s-ar putea schimba. Nemţii s-au răzgândit şi nu mai dau primăria în judecată ca să-şi recupereze pierderile. Ei speră să ajungă la un acord cu Sorin Oprescu, iar în 2010 să semneze un contract care să permită reluarea cursei din jurul Palatului Parlamentului.



Observator

×
Subiecte în articol: casa poporului budapesta
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close