Antena 3 CNN Economic Auto Chrysler închide toate uzinele pentru o lună. 30.000 de salariaţi, în şomaj tehnic

Chrysler închide toate uzinele pentru o lună. 30.000 de salariaţi, în şomaj tehnic

Chrysler închide toate uzinele pentru o lună. 30.000 de salariaţi, în şomaj tehnic
18 Dec 2008   •   11:18

Grupul Chrysler a anunţat că întrerupe activităţile la toate uzinele deţinute pentru cel puţin o lună. Producătorul auto aplică astfel noi presiuni asupra administraţiei Bush pentru a acorda ajutor urgent industriei auto americane, care se confruntă cu dificultăţi majore din cauza crizei financiare, anunţă Reuters.
Mai mult de 30.000 de salariaţi şi membri sindicali se vor afla, începând de vineri, în şomaj tehnic, în urma închiderii uzinelor Chrysler din Statele Unite, Canada şi Mexic. Acestea produc mărcile Chrysler, Jeep şi Dodge.
Grupul american a luat această decizie din cauza problemelor financiare, a prăbuşirii vânzărilor auto dar şi pe fondul accesului din ce în ce mai dificil la credite.
În noiembrie vânzările concernului Chrysler au scăzut cu 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Chrysler a comercializat cu 28% mai puţine autoturisme în primele 11 luni ale anului, faţă de perioada ianuarie-noiembrie 2007.
Chrysler şi General Motors, cei doi mari constructori auto americani au anunţat la începutul lunii decembrie că ar putea intra în faliment la începutul anului viitor dacă nu primesc finanţări în valoare totală de 14 miliarde de dolari.
Ford, al treilea mare concern din Statele Unite, a cerut statului ajutoare de 9 miliarde de dolari pe termen scurt, dar a exclus posibilitatea insolvenţei.
General Motors a decis deja să reducă producţia cu 60% în primul trimestru al anului viitor şi a suspendat, miercuri, activitatea unei fabrici de motoare, esenţială pentru dezvoltarea planurilor de concepere a unor vehicule mai eficiente energetic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: somaj tehnic criza economica
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close