Antena 3 CNN Economic Auto Fiat şi PSA/ Peugeot - Citroen, pe punctul de a fuziona pentru a depăşi criza financiară

Fiat şi PSA/ Peugeot - Citroen, pe punctul de a fuziona pentru a depăşi criza financiară

Fiat şi PSA/ Peugeot - Citroen, pe punctul de a fuziona pentru a depăşi criza financiară
15 Dec 2008   •   16:27

Fiat şi grupul PSA/ Peugeot - Citroen, al doilea producător european de autovehicule, iau în calcul posibilitatea de a fuziona pentru a supravieţui crizei financiare, anunţă worldcarfans.com, citând surse din Italia. Veştile vin la doar câteva zile după ce directorul general al companiei italiene, Sergio Marchionne, a declarat că Fiat trebuie să-şi găsească un alt partener din industria auto pentru a asigura supravieţuirea companiei în lumina recentelor evenimente economice.
Problema se pare că a ajuns la un nivel suficient de înalt, şefii francezi şi italieni având deja discuţii în acest sens.
Potrivit analiştilor, o fuziune a celor două companii ar avea sens, având în vedere că ambele au o experienţă considerabilă în construcţia automobilelor mici, şi, în plus, amândouă au colaborat încă din 1978 la proiecte comune precum recentele vehicule comerciale Peugeot Boxer, Citroen Jumper şi Fiat Ducato.
Dacă ar avea loc o fuziune a celor două, ar rivaliza cu Volkswagen şi Renault-Nissan, transformând posibila companie în a patra ca mărime din întreaga lume.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fiat fuziune criza economica
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close