Antena 3 CNN Externe Confucius are două milioane de descendenţi

Confucius are două milioane de descendenţi

Confucius are două milioane de descendenţi
Sursa foto: Confucius
26 Sep 2009   •   18:41

Două milioane de oameni sunt recunoscuţi ca descendenţi ai filozofului chinez Confucius, de trei ori mai mulţi decât la ultima estimare. Anunţul a fost făcut cu ocazia aniversării a 2.560 de ani de la naşterea filozofului, ocazie cu care a fost făcută publică ultima actualizare a arborelui său genealogic. Aceasta cuprinde 83 de generaţii de descendenţi. Ultima actualizare fusese realizată în 1937.

Pentru prima dată, în arborele genealogic au fost incluse femei şi descendenţii care trăiesc în afara graniţelor Chinei. Documentul, care are aproximativ 43.000 de pagini, cuprinde aproximativ 1,4 milioane de nume. ?Arborele genealogic al lui Confucius este o comoară naţională?, spune Kong Deyong, descendent la a 77-a generaţie şi preşedinte al Asociaţiei Internaţionale Confucius.

El a adăugat că arborele genealogic nu este important numai în munca de cercetare, ci şi pentru a-i ?ajuta pe descendenţii filozofului din întreaga lume să-şi descopere strămoşii şi să-şi întărească legăturile familiale?

Realizarea noului arbore genealogic a costat aproximativ 1,4 milioane de dolari, sumă suportată exclusiv de descendenţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close