Antena 3 CNN Externe Studiu: Copiii nu ar trebui să fie trataţi cu Tamiflu

Studiu: Copiii nu ar trebui să fie trataţi cu Tamiflu

Studiu: Copiii nu ar trebui să fie trataţi cu Tamiflu
10 Aug 2009   •   18:15

Tamiflu nu ar trebui să fie folosit la tratarea copiilor deoarece efectele negative sunt mai mari decât beneficiile oferite. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de un grup de medici britanici, care au observat efectele medicamentului asupra copiilor sub 12 ani, informează Sky News. Tamiflu este un medicament antiviral, folosit în prezent pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul A/H1N1.

În urma acestor noi informaţii, doctorii britanici au recomandat Ministerului britanic al Sănătăţii să-şi schimbe strategia de luptă împotriva pandemiei de gripă porcină.

Potrivit studiului, Tamiflu poate provoca vomă care conduce, mai apoi la alte complicaţii cum ar fi deshidratarea. În acelaşi timp, Sky News precizează că în prospectul medicamentului Tamiflu este înscrisă posibilitatea apariţiei greţurilor şi a vomei. "Se pune problema dacă s-a luat decizia corectă atunci când a fost comandat stocul de vaccin-antiviral, dacă beneficiile depăşesc riscurile", precizează postul de televiziune.

Noile informaţii rezultate în urma cercetărilor au apărut ca urmare a unui alt studiu recent în urma căruia s-a descoperit faptul că unii copii care au fost trataţi cu Tamiflu au avut, ca efecte secundare, coşmaruri şi greţuri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina virusul AH1N1
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close