Antena 3 CNN Externe Descoperire istorică. Arheologii au găsit ruinele unei case din vremea lui Isus Cristos, la Nazaret (VIDEO)

Descoperire istorică. Arheologii au găsit ruinele unei case din vremea lui Isus Cristos, la Nazaret (VIDEO)

Descoperire istorică. Arheologii au găsit ruinele unei case din vremea lui Isus Cristos, la Nazaret (VIDEO)
Sursa foto: Nazaret
22 Dec 2009   •   14:20

Descoperire istorică în Nazaret unde arheologii israelieni au găsit ruinele unei case care detează din vremea lui Isus Cristos. Specialiştii susţin că este pentru prima oară când o construcţie din micul sat evreiesc, este scoasă la lumina zilei. Arheologii spun că este vorba despre o casă mică, modestă care a aparţinut cu siguranţă unei familii evreieşti. În urma excavaţiilor, mai multe morminte evreieşti din epoca romană fuseseră descoperite în zonă.

Vestigiile au fost găsite lângă biserica Bunei Vestiri împreună cu alte dovezi care fixează descoperirea în secolul unu după Cristos. ?Modul în care au fost construiţi pereţii este tipic satelor evreieşti din perioada romnă timpurie. Deci este o casă în care ar fi putut locui Isus sau oamenii lui?, a declarat un arheolog.

Faptul că descoperirea a fost făcută cu numai câteva zile înainte de Crăciun este considerat de reprezentanţii biserice un semn divin. ?Să găsim asta acum, în această perioadă a Crăciunului este foarte interesant. Este un cadou pentru Nazaret?, spune părintele Jack Karam de la biserica Annunciation din Nazaret.

Excavarile din ultimele săptămâni au fost realizate de arheologii israelieni în apropierea Bisericii Bunei Vestiri din centrul Nazaretului. Lăcaşul de cult a fost ridicat în anul 1969 pe amplasamentul a trei biserici dintre care cea mai veche dateaza din epoca bizantină, pe locul unde, potrivit credinţei creştine, Maria a aflat de la arhanghelul Gabriel ca îl va aduce pe lume pe Isus.



Antena 3

×
Subiecte în articol: descoperire arheologica
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close