Antena 3 CNN Externe Femeile care au suferit un avort sunt predispuse la dezvoltarea unei boli psihice

Femeile care au suferit un avort sunt predispuse la dezvoltarea unei boli psihice

Femeile care au suferit un avort sunt predispuse la dezvoltarea unei boli psihice
30 Noi 2008   •   19:11

Femeile care au suferit un avort sunt cu 30 la sută mai predispuse la a dezvolta o boală psihică, potrivit unor studii citate de Telegraph.co.uk. De asemenea, acestea sunt de trei ori mai vulnerabile în privinţa dezvoltării unei dependenţe de alcool sau droguri, în comparaţie cu alte femei, se arată în studiu.
Mai mult de 200.000 de femei au suferit un avort anul trecut, în Anglia şi Ţara Galilor. 500 de femei, care au participat la un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Psihiatrie, au demonstrat faptul că anxietatea şi abuzul de droguri sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă după ce suferă un avort.
Profesorul David Fergusson, care a condus cercetările, a declarat că desoperirile au "importante implicări" deoarece mai mult de 90 la sută dintre avorturile din marea Britanie au fost permise tocmai pentru a evita o boală psihică a femeilor care nu îşi doresc un copil.
Un al doilea studiu arată că femeile care au pierdut un copil până la împlinirea vârstei de 21 de ani, printr-un avort sau prin pierderea sarcinii, sunt de trei ori mai predispuse la a dezvolta o boală psihică, sau la a avea probleme cu alcoolul.
"Avortul şi pierderea sarcinii sunt evenimente stresante, care s-a demonstrat că de obicei conduc la anxietate, tristeţe şi, în cazul unor femei, la grave depresii şi utilizarea în exces a drogurilor", a declarat Kaeleen Dingle, cercetător la Universitatea Queensland din Australia.
Ann Furedi, o altă specialistă, de la British Pregnancy Advisory Service, a admis faptul că avortul poate duce la o mai mare cantitate de stres şi anxietate dar a adăugat şi că "avortul nu cauzează neapărat problema. Aceasta poate fi legată de alte evenimente din viaţa femeilor".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: avort studiu femei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close