Antena 3 CNN Externe Stephen Hawking: Călătoria în timp este posibilă - VIDEO

Stephen Hawking: Călătoria în timp este posibilă - VIDEO

Stephen Hawking: Călătoria în timp este posibilă - VIDEO
04 Mai 2010   •   17:35

Cunoscutul astrofizician Stephen Hawking crede că oamenii pot călători în timp, şi a declarat că nu-i este frică să transmită lumii acest lucru, relatează www.foxnews.com.

Hawking susţine că nu este îngrijorat că oamenii l-ar putea considera nebun când spune asta. Aceasta este a doua teorie controversată lansată în tot atâtea săptămâni de astrofizician. Cealaltă teorie a lui Hawking este că existenţa extratereştrilor nu poate fi pusă sub semnul întrebării, însă nu este indicat ca oamenii să încerce să-i contacteze.

Oamenii pot călători milioane de ani în viitor
Pregătindu-se pentru debutul documentarului său de pe canalul Discovery, Stephen Hawking's Universe, care va fi difuzat săptămâna viitoare, Hawking a spus că oamenii pot călătorii milioane de ani în viitor şi să repopuleze planeta devastată.

Hawking a spus că odată ce vor fi construite nave capabile să depăşească viteza luminii, o zi la bordul acestora va fi echivalentul unui an pe Pământ. Asta pentru că, potrivit lui Einstein, pe măsură ce obiectele accelerează în spaţiu, timpul din jurul lor încetineşte.

IMAGINI DIN CADRUL EMISIUNII STEPHEN HAWKING'S UNIVERSE


Asta înseamnă că teoria lui Hawking se aplică doar pentru călătoriile în viitor. Hawking susţine că o călătorie în trecut este imposibilă deoarece ?încalcă o regulă fundamentală potrivit căreia cauza vine înaintea efectului?.

Dacă ar posibilă călătoria în trecut, o persoană şi-ar putea împuşca fosta persoană. ?Cred că lucrurile nu se pot face singure imposibile?, a spus Hawking.

Fiecare zi petrecută pe navetă ar însemna un an pe pământ
Totuşi, pe măsură ce navele spaţiale se vor apropia de viteza luminii, echipajul lor va începe să treacă zilnic peste anii pământeni, oferind rasei umane şansa unui nou început. ?Ar fi nevoie de şase ani la putere maximă doar pentru a atinge aceste viteze. După primii doi ani ar atinge jumătate din viteza luminii şi ar fi departe de sistemul nostru solar. După încă doi ani, ar călători la 90 la sută di viteza luminii?, susţine Hawking.

?După încă doi ani de accelerare la maxim, naveta ar atinge viteza maximă, 98% din viteza luminii, şi fiecare zi petrecută pe navetă ar însemna un an pe pământ. La asemenea viteze, o călătorie până la marginea galaxiei ar dura doar 80 de ani pentru cei de la bord?.

Brian Cox, profesor la Universitatea Manchester, a declarat pentru The Times că teoria lui Hawking şi-a găsit deja utilitatea în experimentele efectuate în cadrul acceleratorului de particule Large Hadron Collider din Geneva.

Nu mai sunt îngrijorat că lumea mă crede sărit de pe fix
Hawking a recunoscut că este obsedat de călătoria în timp (el a declarat pentru Daily Mail că ar vizita-o pe Marilyn Monroe dacă s-ar putea întoarce în timp) însă a precizat că, pe măsură ce îmbătrâneşte îi pasă din ce în ce mai puţin de ceea ce crede lumea despre teoriile sale.

?Călătoria în timp a fost considerată în trecut o erezie ştiinţifică, şi obişnuiam să evit subicetul de teama că voi fi etichetat ca sărit de pe fix?, a spus el în cadrul emisiunii Stephen Hawking's Universe. ?În prezent nu mai sunt îngrijorat în această privinţă?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stephen Hawking extraterestri
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close