Antena 3 CNN Externe Studiu: Adolescenţii caută pe internet informaţii despre contracepţie, medicină estetică şi dietă

Studiu: Adolescenţii caută pe internet informaţii despre contracepţie, medicină estetică şi dietă

Studiu: Adolescenţii caută pe internet informaţii despre contracepţie, medicină estetică şi dietă
Sursa foto: Pixabay
10 Feb 2009   •   17:47

Adolescenţii petrec în fiecare săptămână nu mai puţin de 31 de ore navigând pe internet. Cele mai căutate domenii sunt contracepţia şi planificarea familială, medicina estetică şi dietele, arată un studiu realizat în Marea Britanie.
Potrivit Telegraph online, adolescenţii dedică circa trei ore şi jumătate discuţiilor cu prietenii prin interemdiul serviciului de mesagerie MSN şi se uită timp de aproape două ore la videoclipuri pe YouTube.
Tinerii mai sunt interesaţi de diverse proceduri de medicină estetică, precum mărirea sânilor sau implanturile cu colagen. Ei mai petrec aproximativ o oră şi jumătate informându-se despre planificarea familială şi metodele de contracepţie.
În plus, 25% dintre cei 1.000 de tineri chestionaţi au spus că poartă în mod frecvent discuţii online cu persoane străine. Potrivit studiului, o treime dintre adolescenţi ascund paginile pe care navighează în momentul în care unul dintre părinţi intră în încăpere.
Internetul mai este folosit de tineri şi pentru a pentru rezolva temele pe care la primesc la şcoală, alocând în jur de trei ore pe săptămână căutării de informaţii.
Ellie Puddle, purtător de cuvânt al companiei care a iniţiat cercetarea, a declarat: "Tinerii şi părinţii trebuie să înţeleagă pericolul la care se expun adolescentii vorbind cu străini pe Internet. Totuşi, părinţii nu trebuie să reacţioneze exagerat, prin măsuri de tipul blocării accesului la internet. Mediul online este o resursă importantă pentru dezvoltare şi învăţare".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: internet adolescenti studiu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close