Antena 3 CNN Timp liber Turism 5 lucruri pe care trebuie să le faci, în Skiathos

5 lucruri pe care trebuie să le faci, în Skiathos

5 lucruri pe care trebuie să le faci, în Skiathos
18 Iul 2016   •   16:29
Una dintre cele mai boeme insule din Grecia este Skiathos, un colț de paradis nu mai mare de 50 de km pătrați, care găzduiește zone de poveste care îți taie respirația. Dacă ajungi în această vară pe tărâmul vestitului pirat Barbarossa, iată ce este musai să faci aici.

Relaxează-te pe una dintre cele 69 de plaje


Char dacă este doar o limbă de pământ aruncată în mare, Skiathos se laudă cu mai bine de 69 de plaje, fiecare cu farmecul său. Multe sunt protejate de pinii care plonjează dramatic în apele de smarald, sunt compuse din nisip fin auriu ori alb, altele sunt străjuite de stânci argintii cu forme ireale și compuse din prundiș sau mici pietricele precum boabele de orez. Koukounaries este cea mai cunoscută dintre ele, aflată chiar într-un top al celor mai frumoase plaje europene, în timp ce Lalaria este cea mai spectaculoasă datorită formațiunilor stâncoase aflate aici.

Plimbă-te pe străzile albe ale capitalei

Skiathos Town este un oraș comsopolit dar în același timp pitoresc. Căsuțele în alb-albastru cu acoperișuri din țiglă înconjoară străduțele foarte mici care șerpuiesc până în vârful dealului, și până înapoi în port. Nu rata o plimbare pe aceste alei umbrite de palmieri, citrici, leandri și bougainvillea, până la vechile Acropole. În drumul tău vei găsi nenumărate galerii de artă, magazine de suveniruri, cafenele boeme și localuri tradiționale.

Gustă cele mai delicioase preparate într-un local tradițional

Dacă vrei să te bucuri de panorame unice asupra imprejurimilor și a mării, urcă până în vârful dealului capitalei Skiathos. Aici se află un restaurant aflat în interiorul unei vechi mori de vânt unde se servesc preparate locale delicioase. Încearcă celebrele papoutsakia, vinete umplute cu brânză feta și tot felul de mirodenii, care seamănă cu niște pantofiori de prințesă.

Urmărește un film la cinematograful în aer liber

Nu departe de portul cosmopolit al orașului Skiathos, se află o mică peninsulă exclusivistă numită Bourtzi. Aici se află o terasă modernă unde poți servi masa, un turn cu ceas de unde poate fi admirată întreaga priveliște asupra mării, un teatru de vară unde se desfărșoară diverse evenimente, dar și un cinema în aer liber, unde au loc proiecții de film.

Pornește pe urmele filmului ”Mamma Mia”


Unul dintre traseele care te vor inspira cu siguranță este ”Mamma Mia”, care te duce pe urmele Sophiei Sheridan, personajul principal al blockbusterului din 2008, în fiecare zonă unde s-au filmat scene celebre, chiar și pe insulița vechină Skopelos.

 

De Mădălina Isar

Sejur Skiathos

Hotel Zeus 2*- de la 1 euro + 399 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close