Antena 3 CNN Timp liber Turism Daily Income. Cât au cheltuit românii în 4 zile de vacanţă

Daily Income. Cât au cheltuit românii în 4 zile de vacanţă

Daily Income. Cât au cheltuit românii în 4 zile de vacanţă
de S.T.    |    05 Mai 2014   •   10:10

Minivacanţa de 1 Mai dă tonul deschiderii sezonului de vară, dar anul acesta românii nu s-au înghesuit să profite de ofertele agenţiilor, cei mai mulţi planificând excursii pe cont propriu. Per total însă, tendinţele anului 2014 îi fac pe operatorii din turism să spere la mai mulţi turişti decât în 2013, chiar dacă valoarea sejururilor e în medie cu 5% mai scumpă decât anul trecut.

Peste 30.000 de români au umplut plajele de pe litoral în vacanţa de 1 mai. Hotelierii s-au pregătit din timp şi le-au pus la dispoziţie turiştilor jumătate din locurile de cazare existente în plin sezon.

Cum era de aşteptat, sufletul petrecerii a fost în Mamaia, aşa că aici a fost oferta cea mai numeroasa - 18.000 de locuri de cazare.

Cu ocazia deschiderii sezonului estival a fost lansat şi imnul staţiunii Mamaia. Melodia este interpretată de Delia şi Speak, iar varianta finala a videoclipului îl va avea din nou ca protagonist pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, de data aceasta în rolul lui Cezar.

Asociaţiile din turism vor să asigure continuitatea fluxului la malul Mării Negre şi după minivacanţa de 1 mai, aşa că au lansat deja programul "Litoralul pentru toţi". Aproximativ 5.000 de locuri de cazare vor fi puse la dispozitia turiştilor, în perioada 5 mai - 15 iunie, iar preţurile pachetelor vor fi semnificativ inferioare celor din sezon. Astfel, pentru zona Mamaia - Constanţa - Eforie, pentru şase nopţi de cazare la un hotel de o stea turiştii vor plăti 205 lei de persoana, 235 de lei la un hotel de doua stele, preţurile ajungând la aproximativ 600 de lei pentru un pachet la un hotel de 5 stele. Pentru sejururi all inclusive, de cinci nopţi, de persoana, tarifele pot ajunge până la aproape 1.000 de lei la un hotel de cinci stele.

Autoritaţile române încearcă în continuare, prin diferite măsuri şi programe, să aduca un plus-valoare calităţii destinaţiilor autohtone, dar şi un număr cât mai mare de turişti.

Ministrul pentru IMM şi Turism, Florin Jianu, are în plan scheme de ajutor de stat pentru turism, prin care să ofere diverse facilitaţi pentru investiţii în scopul dezvoltării infrastructurii turistice şi pentru crearea de locuri de muncă.

Elena Cristian, redactor-şef Income Magazine, a vorbit în cadrul ediţiei de luni a emisiunii Daily Income despre modul în care au ales românii să petreacă de 1 mai.

"Am făcut 3 ore pe autostrada A1 între Piteşti şi Bucureşti. În condiţiile în care stai mai mult pe drum decât la locul în care ai vrut să-ţi petreci vacanţa, nu poţi să vrei să te mai întorci acolo. Vorbim apoi de servicii  şi de multe alte lucruri care nu s-au îmbunătăţit ci s-au înrăutăţit în ceea ce ne priveşte", a spus redactorul şef Income Magazine.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Daily Income cu Adrian Măniuţiu".

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close