Antena 3 CNN Timp liber Turism Descopera farmecul unui sat plin de culoare din insula Corfu

Descopera farmecul unui sat plin de culoare din insula Corfu

Descopera farmecul unui sat plin de culoare din insula Corfu
16 Sep 2014   •   17:52
Viziteaza insula Corfu din Marea Ionica si pregateste-te pentru o experienta surprinzatoare, dincolo de plajele desprinse din cele mai artistice fotografii si apele de un turcoaz uimitor.

Pitorescul sat Kassiopi, situat la 38 km de capitala Corfu Town este o idee excelenta pentru o excursie relaxanta si plina de invataminte.

Transformarea unui sat de pescari

Odinioara, Kassiopi era un sat pescaresc, unde singura grija a localnicilor era sa ingrijeasca de asezarea natala, de traditii si obiceiuri, pentru ca in timp sa se dezvolte si sa se transforme intr-o zona cosmopolita.

Grecii s-au preocupat mai putin de agricultura si pescuit si s-au orientat spre nevoile turistilor. Astfel, au deschis numeroase taverne, cafenele, baruri si oportunitati de cazare. Ba chiar sa nu fii surprins daca dai in drumul tau peste restaurante cu specific mexican, italian sau chinezesc.

Fermecatorul oras Kassiopi

Pozitionat pe o mica peninsula din partea de nord-est a insulei Corfu, Kassiopi iti asigura o priveliste unica, un cadru pitoresc mirific, dar si o portie de istorie. Pe fundalul magnific al Muntelui Pantokrator si al dealurilor acoperite cu plantatii de maslini, de citrice si culturile de vita de vie, Kassiopi te cucereste de la prima vedere.

In oras, stradutele inguste iti poarta pasii pe langa casele traditionale, printre care si-au facut loc si localurile moderne, dar si spre ruinele unui vechi castel. In jurul orasului Kassiopi se gasesc si multe plaje retrase si curate, chiar daca cele mai multe dintre ele sunt cu pietris, insa ideale pentru linistea si minunatul peisaj ce le inconjoara.

 

Geanina Ichim

Sejur Corfu http://www.gullivertours.ro/quicksearch?q=Corfu

Hotel Delfinia 4*- de la 198 euro/ doua persoane, transport individual, 7 nopti de cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro , 021/794.75.07

           

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close