Antena 3 CNN Timp liber Turism Minunile din ţara celor două continente

Minunile din ţara celor două continente

Minunile din ţara celor două continente
28 Iul 2015   •   22:36

Turcia este destinaţia unde resorturile all inclusive îşi tratează oaspeţii ca pe nişte regalităţi, dar dacă rămâneţi blocaţi timp de o săptămână în hotel omiteţi să vedeţi adevărata frumuseţe a fostului Imperiu  Otoman.

Un loc de bifat pe lista excursiilor este Pamukkale.Pamukkale se află pe lista minunilor naturii din Turcia. Zona se remarcă prin cascadele şi piscinele naturale formate din calcar. Bazinele naturale sunt pline cu apă caldă minerală. Tot aici se află şi piscina Cleopatrei şi legenda spune că cine inoată în ea întinereşte cu 10 ani.

Dacă nu aţi văzut încă un focuri vii, le veţi putea admira după o vizită în Olympos.Oraşul Olympos este cunoscut pentru un fenomen natural rar, focurile Himerei. Deasupra oraşului antic, pe înălţimile stâncoase   printre fisurile dintre roci ies flăcări care ard necontenit. Fenomenul este cauzat de arderea gazului natural ce iese din munte,dar în antichitate se spunea că focul iese din gura mostrului mitic Himera.

Unul dintre cele mai frumoase şi interesante locuri din Turcia este cu siguranţă Cappadocia. În Cappadocia veţi fi impresionaţi de casele săpate în stânci acum mii de ani, care sunt încă locuibile şi impecabile. Aici nu trebuie să rataţi o călătorie cu balonul cu aer cald. Este o experienţă unică şi nu plecaţi din Cappadocia fără să încercaţi îngheţata turcească din lapte de capră. Este delicioasă!

Milioane de turişti vin în Cappadocia pentru a se caza în casele săpate în stânci şi pentru plimbările cu balonul ca aer cald deasupra munţilor. De la satul vechi de mii de ani din inima munţilor mergeţi apoi la unul dintre cele mai mari şi frumoase temple antice din Turcia, Efes.

Efes este unul dintre cele mai mari oraşe antice din Turcia. Templul zeiţei Artemis din Efes, construit în secolul 6 î.C., este una din cele 7 minuni ale lumii antice. Tot în Efes se află şi casa în care Fecioara Maria şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.


×
Subiecte în articol: turcia vacanţă
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close