Antena 3 CNN Timp liber Turism Nisipurile de Aur, perla litoralului bulgăresc

Nisipurile de Aur, perla litoralului bulgăresc

Nisipurile de Aur, perla litoralului bulgăresc
15 Ian 2016   •   16:34
Cea mai căutată stațiune de litoral a Bulgariei se laudă cu mai bine de 3,5 km de plajă cu nisip fin ca mătasea care sclipește în bătaia soarelui prietenos chiar și în cele mai fierbinți luni de vară.

Nisipurile de Aur își poartă cu mândrie numele inspirat dintr-o veche legendă care spune că acum o bună bucată de vreme, temuții pirați și-au îngropat la nord de Varna, pe faleza Mării Negre, comorile cele mai de preț. Pentru că bunurile nu au fost dobândite prin muncă cinstită, și pentru avaritatea lor, natura s-a răzbunat transformând tot aurul în firicele mici de nisip auriu. Nu știm cât este mit și cât este adevăr, sau dacă bulgarii au știut cum să-și promoveze stațiunea, însă de un lucru suntem siguri, auriul nisipului atât de fin este unic în Bulgaria.

Nisipurile de Aur este o stațiune căutată în special de familiile cu copii mici, datorită lățimii plajei de 100 de metri, dar și a intrării treptate în marea cu valuri prietenoase. Atuul principal al stațiunii este liniștea, pe care nu ai să o găsești în nicio altă stațiune bulgărească, atât de modernă cum este Golden Sands.

Familiile sunt atrase și de posibilitățile numeroase de petrecere a timpului liber. Stațiunea îmbină perfect distacția cu relaxarea.

Dacă te plictisești de stat la soare, poți merge în Aquapolis. Este primul parc acvatic construit în Bulgaria, dar și unul dinte cele mai mari din țara. Aquapolis este centrul aventurilor atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Este un parc cu o tematică deosebită, cu puternice influențe mediteraneene împărțit în trei zone- adulți, copii și zona toboganelor numită Extreme.

 

de Mădălina Isar

Sejur individual Nisipurile de Aur 

Hotel Lyuliak 3*- de la 17 euro/noapte/persoana, cazare cu demipensiune, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close