Antena 3 CNN Actualitate 1.000 de refugiați din Ucraina ajung la București cu trenul şi vor fi cazaţi la Romexpo

1.000 de refugiați din Ucraina ajung la București cu trenul şi vor fi cazaţi la Romexpo

Circa 1.000 de persoane refugiate vor ajunge în București, în cursul acestei nopți, cu trenul 12603 care a plecat de la Iași.

1.000 de refugiați din Ucraina ajung la București cu trenul şi vor fi cazaţi la Romexpo
Sursa foto: CFR Călători/Facebook
de Gabriel Dano    |    03 Mar 2022   •   20:31

Trenul CFR ar urma să sosească în Gara de Nord în intervalul orar 00:10- 00:30, în funcție de condițiile de circulație. Persoanele refugiate vor fi direcționate către o zonă specială din stația București Nord.
Garnitura are în componență 11 vagoane doar cu refugiați și a plecat de la Iași.

Din Gara de Nord, refugiații vir fi preluați cu autobuze ale Societății de Transport București (STB) și vor fi transportați la Romexpo pentru a fi cazați.

Potrivit informațiilor Antena 3, este vorba despre cetățeni azeri care lucrau în Ucraina. Aceștia au fost transportați în Republica Moldova și de acolo au ajuns la Iași.

Centru de vaccinare transformat în centru de refugiați, în București

Centrul de Vaccinare Plevnei, din Sectorul 6 al Capitalei, se transformă, de vineri, în centru pentru refugiați ucrainieni, anunță Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 anunță că, începând devineri, Centrul de Vaccinare Plevnei, din Calea Plevnei nr. 234, își încetează activitatea.

”Acesta se va transforma în centru pentru refugiați ucrainieni.Persoanele care doresc să se vaccineze sau care au făcut programare pentru a se vaccina la acest centru, sunt rugate să se adreseze Centrului de Vaccinare Drumul Taberei, din Aleea Lunca Cernei nr. 6A. Centrul Drumul Taberei oferă opțiunea vaccinării cu serurile Pfizer (doza 1, doza 2 sau booster), precum și cu serul Johnson & Johnson”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, centrul funcționează de luni până duminică, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

×
Subiecte în articol: refugiati
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close