Antena 3 CNN Actualitate 1.500 de lei de la stat pentru o categorie de angajați. Ce condiție trebuie să îndeplinească

1.500 de lei de la stat pentru o categorie de angajați. Ce condiție trebuie să îndeplinească

O anumită categoei de angajați poate primi 1.500 de lei de la stat - cu o condiție, însă.

1.500 de lei de la stat pentru o categorie de angajați. Ce condiție trebuie să îndeplinească
Sursa foto: Getty Images
de Gabriel Dano    |    19 Mai 2022   •   17:35

Angajații trebuie să renunțe la concediul de creștere al copilului și să revină la job, asta daca doresc să primească banii acordați de stat. Și trebuie să facă asta la doar câteva luni de la apariția copilului în familie.

Stimulentul de inserție se acordă în conformitate cu prevederile OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, cu modificările și completările ulterioare şi ale NORMELOR METODOLOGICE de aplicare a prevederilor O.U.G 111/2010 privind concediul şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, cu modificările și completările ulterioare, scrie wowbiz.ro. În acest caz, părintele trebuie să revină la job în primele șase luni de la nașterea copilului.

Cei 1.500 de lei se vor acorda la data la care părintele reia activitatea profesională, dată care va coincide cu încetarea plății indemnizației pentru creșterea copilului. De această sumă beneficiază persoanele care îndeplinesc condițiile de acordare a indemnizației de creştere a copilului, persoanele care au realizat venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, ori s-au aflat în perioade asimilate, pentru perioada de 12 luni în ultimii 2 ani anteriori naşterii copilului sau, după caz, a datei în care s-a aprobat adopţia, a fost făcută încredinţarea ori s-a instituit plasamentul sau tutela) şi realizează venituri supuse impozitului pe venit până la vârsta de 2 ani a copilului, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

×
Subiecte în articol: indemnizatie
Parteneri
Compania care a calculat greşit salariile angajaţilor timp de 13 ani
x close