Antena 3 CNN Actualitate 1 mai ?sărbătorit? în ţară cu peste o mie de infracţiuni

1 mai ?sărbătorit? în ţară cu peste o mie de infracţiuni

1 mai ?sărbătorit? în ţară cu peste o mie de infracţiuni
Sursa foto: Infractiuni la mare si urmariti international
03 Mai 2010   •   15:24

Sfârşitul de săptămână care tocmai a trecut şi în care românii au petrecut de 1 mai "muncitoresc" a reprezentat şi ?distracţia? infractorilor, o parte dintre ei urmăriţi naţional şi internaţional. Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), remis către Antena3.ro, Poliţia Română a strâns în evidenţe din toată ţara cu peste 1000 de infracţiuni şi sancţiuni contravenţionale de aproape 6 milioane de lei.

Cei 13.500 de poliţişti care au asigurat liniştea şi ordinea publică în minivacanţa din perioada 30 aprilie-2 mai 2010 au vizat în principal staţiunil turistice de pe Valea Prahovei, Litoral şi alte zone unde fluxul de persoane este numeros. În urma activităţilor de săptămâna trecută, poliţiştii au constatat 1.136 de infracţiuni, dintre care 687 în flagrant, printre care fapte de natură economică, rutieră, respectiv conducere fără permis sau în stare de ebrietate sau loviri şi violenţe uşoare. De asemenea, ei au depistat 917 suspecţi de infracţiuni, dintre care au reţinut 60 şi printre care se regăseau 24, care erau urmăriţi la nivel naţional şi internaţional.

Potrivit comunicatului de presă al IGPR, poliţiştii au aplicat 32.427 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.831.959 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 444.512.

În acelaşi timp, poliţiştii rutieri au constatat 124 de infracţiuni, din care 61 pentru alcool la volan şi 29 pentru conducere fără permis.

Deşi e criză, poliţiştii n-au avut de-a face cu infracţiuni majore

Numărul turiştilor sosiţi în acest sfârşit de săptămână la malul Mării Negre a fost mare, iar în perioada de referinţă s-au desfăşurat 17 manifestări cultural-artistice şi sportive în Mamaia, Năvodari, Neptun, Vama Veche şi în pădurile situate pe raza localităţilor Valu lui Traian, Negru Vodă, Murfatlar, Dumbrăveni, Cheia, la care au participat peste 45.000 de persoane. Totuşi, infracţiunile nu au fost majore.

?Poliţiştii s-au confruntat cu un număr redus de evenimente, pentru că nu a fost înregistrată nicio infracţiune cu mare violenţă, respectiv omor, tentativă de omor, lovituri cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, viol, sau alte fapte penale care ar fi putut să afecteze în mod grav siguranţa şi liniştea celor ce au ales să-şi petreacă această minivacanţă la malul Mării Negre. Pe raza judeţului Constanţa am avut 22 de infracţiuni, printre care un singur furt dintr-o cameră de hotel şi nouă infracţiuni de natură judiciară, adică furturi auto, altercaţii, violenţe uşoare sau probleme de natura circulaţiei, cum ar fi fără permis sau conducere sub influenţa alcoolului?, explică pentru Antena3.ro Radu Croitoru, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean Constanţa.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mare infractiuni politisti circulatie 1 mai
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close