Antena 3 CNN Actualitate 10.000 de cartuşe descoperite în portbagajul unei maşini, la un control de rutină al Poliţiei

10.000 de cartuşe descoperite în portbagajul unei maşini, la un control de rutină al Poliţiei

10.000 de cartuşe descoperite în portbagajul unei maşini, la un control de rutină al Poliţiei
Sursa foto: cartuse
29 Sep 2009   •   20:53

Un tânăr de 22 de ani, din Ilfov, a fost găsit cu 10.000 de cartuşe în maşină, la un control de rutină al poliţiei.
Captura nu este urmarea unei razii într-un depozit de armament. Cele peste 25 de cutii pline ochi cu muniţie au fost găsite marţi dimineaţă, în timpul unui control normal, pe un drum din Chitila.

Şoferul de 22 de ani care transporta marfa nu este angajat nicăieri. Omul a declarat că transporta cartuşele de la un poligon din judeţul Iaşi. Poliţiştii spun, însă, că acest tip de cartuş, de calibrul 12 nu are ce căuta într-un poligon al Federaţiei de Tir Sportiv pentru că este utilizat doar la vânătoare.

Probabil, cred poliţiştii, destinatarii erau un grup de vânători împătimiţi care le puteau cumpăra, la negru, la un preţ mult mai mic. În mod obişnuit, o cutie cu 25 de cartuşe valorează cam 50 de lei.

Şoferul nu avea acte de însoţire a mărfii iar firma pentru care erau destinate nu are dreptul legal de a deţine muniţie. Tânărul a fost audiat marţi timp de câteva ore la sediul poliţiei din Chitila. Va fi cercetat în stare de libertate pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Asta poate duce la o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Observator

×
Subiecte în articol: cartuse Iași poligon
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close