Antena 3 CNN Actualitate 10 persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în urma percheziţiilor la falsificatorii de acte

10 persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în urma percheziţiilor la falsificatorii de acte

10 persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în urma percheziţiilor la falsificatorii de acte
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Mar 2012   •   08:38

10 persoane din cele 11 reţinute joi au fost arestate preventiv pentru 29 zile, în dosarul falsificatorilor de acte. A 11-a persoană va fi cercetată în stare de libertate. În total, 50 de persoane au fost audiate de poliţişti.

Suspecţii sunt cercetaţi pentru că ar fi procurat documente false unor cetăţeni străini, cei mai mulţi din Moldova. Pentru un set de acte false, membrii reţelei primeau sume între 500 şi 1.000 de euro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţieau efectuat , joi, percheziţii domiciliare la 34 de adrese din Bucureşti, Chitila, Otopeni şi în judeţul Teleorman.

Acţiunea a vizat destructurarea unei grupări ce se ocupa cu obţinerea ilegală de paşapoarte pentru cetăţeni ai Republicii Moldova.

Ancheta a fost declanşată în urmă cu aproximativ cinci luni. Autorităţile judiciare române au colaborat pentru lămurirea cauzei cu organele de aplicare a legii din Republica Moldova, beneficiind în mod substanţial de sprijinul Ministerului Justiţiei din România şi al conducerii Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.


×
Subiecte în articol: chitila Otopeni
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close