x close

100.000 de români vor fi executaţi silit! Fenomenul îngrijorător care ia amploare la noi în ţară

de O.P.    |    05 Oct 2012   •   13:01
100.000 de români vor fi executaţi silit! Fenomenul îngrijorător care ia amploare la noi în ţară 442

Când vedem scheletele din dulapurile băncilor? Avocatul Gheorghe Piperea, cel care a lansat în România postdecembristă „moda” proceselor colective şi care a câştigat câteva războaie mari împotriva unor bănci, spune că este inevitabil să înceapă execuţiile silite.

Vizaţi ar fi circa 100.000 de români, care ar putea să-şi piardă casele, deși nici măcar nu au garantat vreun credit cu casa. Singura scăpare - legea falimentului personal, o lege fantomă, despre care vorbeşte tot mai multă lume , dar care nu există.

Citeşte mai multe despre acest subiect controversat, pe www.incomemagazine.ro

Există însă şi o veste bună: cei mai mulţi dintre românii care au un credit la bancă pot beneficia de o micşorare a ratei lunare.

Care este stadiul proceselor colective pe care le asistaţi?
Sunt în momentul de faţă zece procese colective care implică peste 2.300 de persoane. Din aceste zece procese, cinci au fost câştigate. Pot spune aşa: trei dintre ele au fost câştigate în totalitate, două contra Volksbank şi unul contra Raiffeisen, iar celelalte două au fost câştigate parţial. În acest moment am un scor de cinci la zero în meciul cu băncile.

În următoarele luni vor intra la fond şi celelalte cinci procese şi, după toate probabilităţile, voi câştiga şi aceste procese, pentru că s-a creat o anumită cutumă a instanţelor - în principal este vorba despre Tribunalul Bucureşti - şi este clar că, aşa cum s-au pronunţat până acum hotărârile, se vor pronunţa şi la celelalte cinci acțiuni.

Mai mult decât atât, am observat în martie-aprilie că sunt mai mult de 2.000 de procese în ţară câştigate aproape toate şi am avut surpriza să observ că, deşi este vorba despre instanţe diferite, de la toate tribunalele din ţară, există un punct comun al motivării, care se repetă de fiecare dată. Acesta este totodată și motivaţia din acţiunile mele

Citeşte mai multe despre:

credite
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati