Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute. Bombă: Cine s-ar afla în spatele dosarului şefei AEP

100 de minute. Bombă: Cine s-ar afla în spatele dosarului şefei AEP

100 de minute. Bombă: Cine s-ar afla în spatele dosarului şefei AEP
Sursa foto: sursa: Agerpres
16 Noi 2016   •   16:45

Ana Maria Pătru, reţinută de DNA Ploieşti pentru fapte de corupţie, a fost adusă, miercuri după-amiază, la Tribunalul Prahova unde se va judeca propunerea procurorilor de arestare preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Ana Maria Pătru, la data faptei vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost reţinută, fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi a două infracţiuni de spălare de bani, potrivit Agerpres.

"În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă că măsura reţinerii este necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal şi al prevenirii săvârşirii unor alte infracţiuni, întrucât inculpata, prin prisma funcţiei deţinută în cadrul Autorităţii Electorale Permanente, ar putea influenţa desfăşurarea anchetei penale prin sugestionarea depoziţiilor martorilor, cu atât mai mult cu cât există indicii că inculpata ar încearcă să ascundă mijloace materiale de probă", spun procurorii.

Alessandra Stoicescu a prezentat la ''100 de minute'' cine este personajul celebru care se află în spatele dosarului care o vizează pe Ana Maria Pătru.

''Procurorii vor insista pentru arestarea şefei Autorităţii Electorale Permanente, cu o lună înainte de alegeri - nu s-a mai întâmplat aşa ceva până acum. Dar cheia e cine ar fi denunţat-o''. a spus Alessandra.

Irina Socol, patroana firmei Siveco, este cea care a denunțat-o la DNA pe Ana Maria Pătru, președintele Autorității Electorale, au declarat în exclusivitate pentru FLUX 24 surse apropiate anchetei.

Socol a fost deja condamnată într-un dosar și are mai multe pe rol şi ar fi încercat astfel să-şi negocieze pedepse cu suspendare.

Șefa SIVECO condamnată la 3 ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală este cea care l-a denunţat şi pe Relu Fenechiu tot la DNA Ploieşti.

Conform surselor FLUX 24, Irina Socol s-a întâlnit recent cu Ana Maria Pătru având tehnică de interceptare asupra sa. Discuţia ar fi avut loc într-o cafenea timp de 2 ore, timp în care Socol i-a amintit lui Pătru despre discuţiile din trecut privind contractele. Se pare că această discuţie ar fi devenit o probă pentru DNA.

Informaţia a fost comentată, în ediţia de miercuri a emisiunii ''100 de minute'', de jurnalistul Antena3.ro Adina Anghelescu:

×
Subiecte în articol: 100 de minute ana maria patru
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close