Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Conducerea SIE, chemată în Parlament pentru audieri după declaraţiile lui Băsescu

100 de minute: Conducerea SIE, chemată în Parlament pentru audieri după declaraţiile lui Băsescu

100 de minute: Conducerea SIE, chemată în Parlament pentru audieri după declaraţiile lui Băsescu
14 Oct 2014   •   17:29

Declaraţiile fără precedent ale lui Traian Băsescu la adresa premierului şi fostului director SIE ar putea aduce conducerea Serviciului în Parlament. Preşedintele comisiei de control a SIE, Mihăiţă Calimente, cere lămuriri după ce Traian Băsescu a dezvăluit o aşa zisă complicitate între Teodor Meleşcanu şi Victor Ponta, care ar fi ofiţer acoperit.

"Lista cu ofiţerii acoperiţi ai Serviciului nu are dreptul să o ceară. Dar ce spune domnia sa că a cerut, şi anume dacă un fost agent acoperit este în Guvern, această informaţie avea dreptul să o ceară, în calitate de preşedinte. Fiind vorba despre un serviciu militar, numai Parchetul militar poate face ancheta în acest caz. (...) Vom avea discuţii şi cu cei din Serviciu şi vom vedea unde s-a încălcat legea", a precizat Calimente.

Fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, că Traian Băsescu este primul preşedinte de după Revoluţie care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi, el susţinând că prin declaraţii de luni seară şeful statului a încălcat legea.

El a susţinut că răspunsul pe care i l-a trimis preşedintelui la o astfel de solicitare a fost în numele Serviciului, respectiv ce prevede legea.

×
Subiecte în articol: 100 de minute Mihăiţă Calimente
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close