Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Important candidat PNL are statuie în faţa casei

100 de minute: Important candidat PNL are statuie în faţa casei

100 de minute: Important candidat PNL are statuie în faţa casei
Sursa foto: Foto: Facebook
03 Noi 2016   •   16:52

Proaspăt cooptat în echipa PNL, medicul Leon Dănăilă, considerat părintele neurochirurgiei românești, a fost recompensat cu titluri și distincții în toată lumea, toate fiind strânse în casa sa părintească din județul Botoșani, devenită muzeu. 

Chiar dacă este recunoscut pentru modestia sa, Dănăilă a acceptat să i se ridice două statui în fața casei: una a lui, cealaltă a soției sale. 

Propunerea a venit din partea primarului de atunci Corneliu Aroșoaie, anunța Jurnalul Național în 2004. 

„Profesorului i-a plăcut ideea și a și participat la punerea ei în practică: a finanțat lucrarea cu circa 150 de milioane, primăria adăugând 50, dar în mâna de lucru și nisip, a trimis acolo cărțile sale, diplomele, trofeele, tablourile. A spus ce-i place și ce nu. Ce obiecte ar vrea să fie în ea și ce nu. Ba chiar și-a făcut singur statuile din curte: una pentru el, una pentru soția Alexandrina", dezvaluia ziarul. 

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai buni neurochirurgi ai României. Membrul Academiei Române a decis în această toamnă să intre și în politică. El candidează pentru un post de senator din partea PNL la alegerile din 11 decembrie.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close