Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Legăturile avocatului care îi reprezintă pe israelienii de la Black Cube și Omar Hayssam

100 de minute: Legăturile avocatului care îi reprezintă pe israelienii de la Black Cube și Omar Hayssam

100 de minute: Legăturile avocatului care îi reprezintă pe israelienii de la Black Cube și Omar Hayssam
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Apr 2016   •   17:14

Avocatul celor doi israelieni arestați în România în scandalul spionării șefei DNA este nimeni altul decât Mordechai Tzivin, celebru mai ales după ce l-a reprezentat și pe Omar Hayssam în procesele sale din România.

Informația a fost dezvăluită la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Cei doi angajați ai firmei israeliene Black Cube, arestați preventiv în dosarul de hărțuire a procurorului șef al DNA, sunt Ron Weiner şi David Geclowicz.

Ei au fost prezentaţi în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi la Tribunalul Bucureşti, în data de 3 aprilie, când li s-au emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Black Cube aruncă bomba: Angajații adunau dovezi privind fapte de corupție

În tot acest timp, firma israeliană Black Cube, al cărei nume apare în dosarul de hărțuire a șefei DNA Laura Codruta Kovesi, neagă acuzațiile că ar fi comis nereguli și susține că angajații săi investigau ei înșisi acuzați de corupție, într-un proiect comandat de persoane din Guvernul român.

"În ultimele săptămâni, compania desfășura un proiect în România la comanda unor elemente asociate guvernului pentru colectarea de probe privind un caz grav de corupție în guvernul român și agenții ale acestuia. În cadrul acestei activități, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce făcuseră descoperiri semnificative. Inutil de spus că angajații companiei Black Cube respectau legea și că acuzațiile care li se aduc sunt nefondate și nereale. Avem încredere deplină că adevărul va ieși la iveală și că amândoi vor fi eliberați în următoarele zile pentru a se întoarce acasă”, se arată în comunicatul companiei.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close