Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Lista greilor care au scăpat până acum din dosarul Microsoft

100 de minute: Lista greilor care au scăpat până acum din dosarul Microsoft

100 de minute: Lista greilor care au scăpat până acum din dosarul Microsoft
04 Oct 2016   •   17:25

Andreea Sava a prezentat, la 100 de minute, de la Antena 3, cine sunt cei care au scăpat până acum din dosarul Microsoft, în condițiile în care luni, ÎCCJ a anunțat, luni, următoarele sentințe definitive: Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, a primit o pedeapsă dublă, de 6 ani, după ce a jurat că n-a furat; Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, câte 2 ani şi patru luni după gratii; fostul ministru Gabriel Sandu, 3 ani de închisoare.

TRAIAN BĂSESCU - apare în denunţurile lui Gabriel Sandu, ale lui Gheorghe Ştefan și chiar Dorin Cocoş. Toți cei trei au recunoscut în fața instanței și în fața jurnaliștilor că au cotizat cu milioane de euro în campania electorală a lui Băsescu, din 2009, în schimbul funcțiilor de conducere sau altor beneficii.

ELENA UDREA - susțin procurorii că ea a fost beneficiarul real al celor nouă milioane de euro pretinse de Cocoş de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru influenţă la Gabriel Sandu. Elena Udrea ar fi trebuit să intre în vizorul autorităților după ce și-a cumpărat mai multe imobile valoare depăşeşte veniturile, în perioada 2009 - 2013.

Numele Elenei Udrea apare și în altă speță, unde procurorii au scris că a fost beneficiarul real al sumei de trei milioane de euro pretinse de Dorin Cocoș de la Gabriel Marin, pentru a debloca plățile E-România.

De asemenea, în 2013, tot Udrea ar fi pretins de la Pescariu 500.000 euro pentru a-i rezolva problemele cu justiţia. Banii ar fi fost primiți în tranşe, în perioada iulie 2013 și feb 2014.

Alte nume importante apar într-un dosar disjuns din Microsoft, dosarul Eads, care acoperă 9 ani și 7 miniştri: Ioan Rus, Marian Săniuţă, Vasile Blaga, Cristian David, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Dan Nica.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close