Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Mugur Ciuvică, nouă lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi în scandalul plagiatului

100 de minute: Mugur Ciuvică, nouă lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi în scandalul plagiatului

100 de minute: Mugur Ciuvică, nouă lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi în scandalul plagiatului
03 Noi 2016   •   17:30

După ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a desemnat comisia care va studia lucrarea de doctorat acuzată că ar fi plagiată, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a anunţat că vrea să se prezinte în faţa comisiei să-şi susţină punctul de vedere.

Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, este pregătit să-i mai dea o lovitură şefei DNA.  „Într-o grosolană încercare de intimidare a celor care trebuie să se pronunțe asupra plagiatului pe care l-a comis în teza de doctorat, Laura Codruța Kovesi a cerut să-și susțină personal punctul de vedere în fața Comisiei tehnice a CNATDCU. Este o presiune fără precedent. Niciuneia dintre persoanele ale căror teze de doctorat au fost analizate de CNATDCU, indiferent că a fost vorba de fostul Victor Ponta, Petre Tobă ș.a.m.d., nu i s-a permis să își susțină punctul de vedere în fața vreunei Comisii tehnice. Ca urmare, GIP a solicitat CNATDCU să nu accepte solicitarea procurorului șef DNA. În măsura în care solicitarea abuzivă a Laurei Codruța Kovesi va fi acceptată, GIP a solicitat CNATDCU ca Mugur Ciuvică să prezinte și el personal Comisiei tehnice dovezile plagiatului. Am solicitat, de asemenea, ca Mugur Ciuvică să fie prezent la ședința Comisiei tehnice în care procurorul șef DNA își va susține punctul de vedere. În plus, am cerut ca ședințele Comisiei tehnice în care vor fi prezenți Laura Codruța Kovesi și Mugur Ciuvică să fie publice”, se arată pe siteul GIP. 

Analistul Mugur Ciuvică a intrat în direct în emisiunea 100 deminute şi a explicat de ce a venit cu această contra-solicitare. 

„Dacă cei de la CNATDCU şi-ar încălca propriile standarde de până acuma şi i-ar permite doamnei Kovesi să vină să-şi susţină punctul de vedere oral, pentru că ea a trimis o susţinere în scris. A fost întrebată, a răspuns în scris. Dacă vrea să facă şi o probă orală doamna Kovesi, am zis să participăm şi noi la acea probă. Ca să putem spune şi noi una alta despre plagiatul ei. Că am zis că aşa e corect. În mod normal nu ar tb să fie aşa. Aici nu e un proces Este analizată o teza de doctorat. Dacă i se analizează unui mort, mortul nu se poate prezenta. Lucrarea se susţone ea în sine. (...). Ce presiuni pot să fie mai mari decât din partea doamnei, care poate să aibă şi nişte cătuşe în geantă. Prezenţa doamnei Kovesi în persoană acolo nu este normală. Cei de la CNATDCU au spus că până la sfârşitul lunii noiembrie ar trebui să dea o decizie definitivă”, a declarat Mugur Ciuvică.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close