Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute. Război rece în PSD. Miniştrii lui Ponta, vârf de lance în campanie

100 de minute. Război rece în PSD. Miniştrii lui Ponta, vârf de lance în campanie

100 de minute. Război rece în PSD. Miniştrii lui Ponta, vârf de lance în campanie
Sursa foto: Foto: Facebook
03 Noi 2016   •   17:48

PSD se așteaptă la o campanie în care va defila, iar la final scorul la care speră social-democrații este de peste 40%. În această logică, cei de la PSD încep deja să se gândească la guvernare și liderii tropăie din picioare pentru a-și asigura un loc de frunte la împărțirea prăzii de război. 

Liviu Dragnea a interzis orice discuție în partid despre numele viitorilor miniștri, însă solicitarea liderului PSD nu este respectată. După ce, la un moment dat, erau excluși de pe locurile eligibile la parlamentare, acum foștii miniștri ai guvernului Ponta s-au văzut cu sacii în căruță și cu locuri eligibile. 

În aceste condiții, surse din partid ne-au explicat că mai mulți foști miniștri și-au construit campania în așa fel încât să lase de înțeles că ei vor fi stăpânii portofoliilor pe care le-au ocupat și în trecut. Sub pretextul acordat altor colegi, oameni cu notorietate din PSD vor merge în mai multe județe pentru a-și sprijini colegii, la schimb solicitând sprijin la împărțirea bucatelor guvernamentale. 

Oameni precum Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Ecaterina Andronescu sau Eugen Teodorovici speră să prindă un nou portofoliu ministerial sau cel puțin să își impună oameni fideli lor în aceste poziții. 

Spre exemplu, Rovana Plumb a fost vârful de lance al PSD în discuțiile despre măririle salariale care s-au acordat în Parlament și chiar dacă ea era un simplu membru al Comsiei, iar la fața locului aveam doi președinți de comisii parlamentare, ambii de la PSD, în mass-media doar Rovana Plumb a vorbit despre măriri. 

În ciuda solicitării lui Liviu Dragnea, armata lui Victor Ponta revine puternic în PSD, iar actualul lider din Kiseleff s-ar putea trezi după alegeri că s-au coagulat deja centre de putere care vor susține anumiți oameni în funcții ministeriale, chiar dacă planurile liderului PSD ar putea fi altele.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Liviu Dragnea 100 de minute
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close