Antena 3 CNN Actualitate 100 de Minute. Şpaga din dosarul Microsoft, pentru lăudătorii lui Băsescu

100 de Minute. Şpaga din dosarul Microsoft, pentru lăudătorii lui Băsescu

100 de Minute. Şpaga din dosarul Microsoft, pentru lăudătorii lui Băsescu
13 Feb 2015   •   18:49

Acţionariatul Radio Zu este format, începand din 12 februarie, din membrii familei Voiculescu şi companiile acestora. Fostul acţionar Sorin Oancea nu mai face parte din această structură din care deţinea 10%. Sorin Oancea este principalul acţionar al televizunii B1, unul dintre vârfurile de lance ale propagandei basiste. În ultima vreme, au început să iasă la ivealp adevpruri scandaloase despre felul în care principalii moderatori ai postului erau remuneraţi sau despre apartenenţa lor la diferite servicii secrete. Unul dintre finanţatorii postului lui Sorin Oancea este chiar omul de afaceri Nicolae Dumitru, arestat în dosarul Microsoft alături de Dorin Cocoş. Jurnaliştii postului lui Sorin Oancea nu sunt străini nici de serviciile secrete. Unul dintre ei s-a spovedit în direct anunţând că este ofiţer acoperit.

Cel care a închinat postul B1 lui Traian Băsescu a fost chiar principalul acţionar Sorin Oancea. La televiziunea din Calea Victoriei şi-au găsit culcuş jurnalişti cu "dublă comandă". Cel mai cunoscut dintre ei, Robert Turceascu. Acesta a mărturisit in direct ca a fost ofiter acoperit.

În iulie 2012, Turcescu era acuzat de escrocherie. Gigi Becali spunea că acesta i-ar fi cerut 24.000 de euro pentru câteva reportaje, de pe urma cărora nu s-a ales decât cu câteva CD-uri.

Unul dintre corifeii regimului Băsescu a fost Sorina Matei, căreia Sorin Oancea i-a oferit un spaţiu in prime time-ul postului, pentru a îşi expune opiniile de partizanat politic. Şi asupra acesteia au planat acuzaţii şi suspiciuni că ar fi omul serviciilor. De altfel, în emisiunea spovedanie, Turcescu i-a sugerat acesteia să îi urmeze exemplul.

Despre legăturile Sorinei Matei cu serviciile a vorbit şi Elena Udrea. Protejata lui Traian Băsescu a dezvăluit ca Matei ar fi fost plătită de Nicolae Dumitru, zis NIRO, la cererea actualului director interimar al SRI, Florian Coldea.

Sorina Matei a plecat în concediu la o zi după acuzaţiile Elenei Udrea. Tot în dosarul Microsoft apare şi numele lui Dan Andronic, directorul ziarului Evenimentul Zilei şi un alt apropiat al lui Băsescu, caruia Sorin Oancea i-a oferit o emisiune la B1. Procurorii spun că Niro ar fi virat în conturile lui Andronic bani din mita luată în dosarul Microsoft.

Andronic mai are de încasat 6,2 milioane de lei şi în dosarul de insolvenţă a editurii Capital SRL, societate care editează Evenimentul Zilei

Un alt jurnalist penal regasit in grila de la B1, Andrei Bădin, este urmărit pentru că ar fi luat mită 5.000 de lei de la preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, pentru a nu incepe o campanie de denigrare. Procurorii au găsit în interceptarile telefonice de la dosar, o convorbire în care Bădin îi cere "bani de concediu". Din aceleaşi discuţii reiese că Bădin se lăuda că deţine mai multe înregistrări şi poze compromiţătoare cu un ministru, pe care intenţiona să le difuzeze în cadrul emisiunii pe care o realiza.

Ca să servească mai bine interesele lui Traian Băsescu, Sorin Oancea a pus în posturi cheie la B1 oameni a căror calitate comună era obedienţa faţă de regim. Astfel, apariţiile lui Traian Băsescu la B1 au fost de fiecare dată mai mult decât favorabile. Mărturie stă în acest sens emisiunea realizată de Mircea Marian şi Silviu Sergiu. Cei doi jurnalişti păreau că au venit cu întrebările de acasă şi doar i le serveau la fileu lui Băsescu.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close