Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute. Surse: Greii din UNPR vor desprinderea de Băsescu. Cine se află în spatele mișcării de contestatari?

100 de minute. Surse: Greii din UNPR vor desprinderea de Băsescu. Cine se află în spatele mișcării de contestatari?

100 de minute. Surse: Greii din UNPR vor desprinderea de Băsescu. Cine se află în spatele mișcării de contestatari?
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Noi 2016   •   17:24

Zbaterile politice sunt în toi odată cu apropierea alegerilor. Una din cele mai interesante bătălii se dă în Partidul Mișcarea Populară condus de Traian Băsescu, acolo unde vechii UNPR-iști susținuți de fostul lor președinte, Gabriel Oprea, au lansat un atac frontal și susțin că doresc spargerea partidului și relocarea vechiului UNPR în partea stângă a eșichierului politic. 

Motivul? Mari nemulțumiri cu privire la listele de candidați unde cei de la fostul UNPR reclamă mari nedreptăți din partea oamenilor lui Traian Băsescu. 

Nemulțumirile sunt foarte mari în fostele fief-uri ale UNPR, Timiș, Galaţi, Maramureș, Constanța. dar și în alte județe. Deja acolo filialele locale au anunțat că se despart de oamenii lui Băsescu pe motiv că protocolul de fuziune a fost grav încălcat, iar declarațiile lor au făcut deliciul presei. 

Acum liderii fostului UNPR vor să meargă mai departe. Surse din vechiul partid susțin că în spatele mișcării de contestatari se află chiar fostul președinte al UNPR, Gabriel Oprea. Așa se explică întâlnirile cu rebelii din PMP din aceste zile: 

În condițiile în care, din punct de vedere legal, fuziunea dintre PMP și UNPR n-a fost încă validată, deputatul de Timiș Ion Răducanu vrea să blocheze acest proces. Marți, el a convocat la București o ședință UNPR prin care se va încerca anularea fuziunii dintre partidul lui Băsescu și cel înființat de Gabriel Oprea, scrie debanat.ro 

Dacă operațiunea de blocare a fuziunii reușește, atunci dispar grupurile parlamentare și evident probleme în plan electoral pentru că PMP nu va mai avea dreptul la oameni în toate secţiile de vot. 
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close