Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Dacian Cioloş, validat în unanimitate ca premier în Consiliul Naţional al PNL: „Cu principiile din Platformă putem câștiga încrederea oamenilor”

100 de minute: Dacian Cioloş, validat în unanimitate ca premier în Consiliul Naţional al PNL: „Cu principiile din Platformă putem câștiga încrederea oamenilor”

100 de minute: Dacian Cioloş, validat în unanimitate ca premier în Consiliul Naţional al PNL: „Cu principiile din Platformă putem câștiga încrederea oamenilor”
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Noi 2016   •   17:34

Update: Consiliul Naţional al PNL a validat miercuri, cu unanimitate de voturi, decizia Biroului Politic Naţional prin care Dacian Cioloş este desemnat candidat din partea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru. De asemenea, Consiliul Naţional a votat asumarea platformei "România 100" propuse de premierul Dacian Cioloş.

"Din acest moment, PNL intră în campanie cu trei elemente: candidaţii la nivelul fiecărui judeţ, platforma 'România 100' şi propunerea de premier - Dacian Cioloş", a declarat secretarul general al Partidului Naţional Liberal, Ilie Bolojan.

Votul a fost dat în prezenţa premierului Dacian Cioloş.

Ştire iniţială: Propunerea PNL ca Dacian Cioloş să fie premier şi după alegerile parlamentare ar putea fi validată azi de liberali. Decizia ar putea fi luată în Consiliul Naţional al PNL, unde premierul a venit si şi-a prezentat propriul program de guvernare, "Platforma România 100". 

Săptămâna trecută, Biroul Politic Naţional a validat, cu unanimitate de voturi, propunerea ca Cioloş să fie nominalizarea PNL pentru funcţia premier. 

Premierul Cioloş a venit să susţină un discurs în faţa liberalilor, dar s-a lăsat foarte greu convins, iniţial n-a vrut să vină, ba chiar le-a transmis că nu vrea să se implice în campania electorală: şi că nu vine nici la mittingul lor. 

După insistenţe, Cioloş s-a răzgândit, aşa că a venit la Consiliu. Pe de altă parte, sunt foarte multe nemulţumiri, lui Cioloş reproşându-i-se că nu-i ajută şi nu se implică şi mai bine.

„Scopul prezenței mele aici este să construim împreună un proiect care să dea o altă anvergură României. De ce am făcut această platformă? În acest an de guvernare, după ce în toamna anului trecut, mi s-a cerut să facem un program de guvernare pe un an, în contextul acela special, am preferat să ne concentrăm pe dorințele oamenilor. Am obervat că vorbind clar, cinstit și onest oamenilor am câștigat încrederea oamenilor.

Dumneavoastră ați luat decizii dureroase, aceea de a renunța la oameni care își dedicaseră viața partidului și ați hotărât să faceți acest pas, să puneți în față oameni noi, să aplicați criterii de integritate și în același timp să veniți cu idei noi. Aceste lucruri mă fac să cred că vom putea lucra împreună. Cred că foarte mulți oameni care și-au pierdut încrederea în politică ar putea fi aduși înapoi printr-un program bun.

Programul de guvernare vine din partea dumneavoastră, cei care mergeți în alegeri, dar dacă acel program de guvernare se suprapune pe setul de principii anunțat în Platformă, putem câștiga încrederea oamenilor. Cred că putem împreuă să demonstrăm faptul că se poate aplica democrația cu ajutorul partidelor, integrând și aceste principii cum ar fi lupta împotriva corupției, pentru a guverna pentru a pune în centru valorile unei munci oneste, o dezvoltare economică care să apară pe tot teritoriul țării și nu doar în anumite zone privilegiate.

Trebuie să beneficiem de creșterea economică a României, dar dacă nu facem asta responsabil, riscăm foarte mult”, a susţinut Cioloş în faţa liberalilor.

×
Subiecte în articol: premierul dacian ciolos 100 de minute
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close