Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Vanghelie, agent de campanie pentru EBa. Primarul de la Sectorul 5 strângea semnături pentru fiica preşedintelui

100 de minute: Vanghelie, agent de campanie pentru EBa. Primarul de la Sectorul 5 strângea semnături pentru fiica preşedintelui

100 de minute: Vanghelie, agent de campanie pentru EBa. Primarul de la Sectorul 5 strângea semnături pentru fiica preşedintelui
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mar 2015   •   17:28

Marian Vanghelie a contribuit la campania electorală pentru europarlamentare a Elenei Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, se arată în încheierea ÎCCJ privind decizia de arestare a fostului primar de la Sectorul 5.

Informaţia a fost prezentată de Alessandra Stoicescu, în ediţia de joi a emisiunii "100 de minute", care citează un articol publicat de Libertatea.

"În primăvara anului 2014, inculpatul (Marian Vanghelie - n.r.) i-a cerut (lui Marin Dumitru, denunțător - n.r.) să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, exemplificând că despre aceasta cunosc Apreutesei Viorel, Glăvan Costel şi alţi angajaţi, suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură", se arată în încheierea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Elena Băsescu neagă faptul că l-ar cunoaşte pe Marian Vanghelie şi arată că nu a cerut nimănui să strângă semnături contra-cost.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 14 martie, arestarea preventivă a primarului Marian Vanghelie şi a vărului său, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale. Pentru ceilalţi trei inculpaţi din dosar, respectiv şoferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, şi soţul acesteia, Sorin Ciocan, s-a dispus cercetarea sub control judiciar.

Măsurile preventive luate în cazul primarului Marian Vanghelie şi a celorlalţi patru inculpaţi nu sunt definitive şi au fost contestate tot la instanţa supremă, care urmează să le discute în 26 martie.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Mircea Niculae este acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani, iar Adrian Murgoci, Laura şi Sorin Ciocan sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

Marian Vanghelie a şocat de-a lungul timpului prin limbajul său colorat, dar şi prin greşelile flagrante de gramatică.

Marian Vanghelie este primar al sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD
 
Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Social Românesc.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close