Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Zece mii de copii morți, niciun vinovat. Povestea lui Izidor Ruckel, tânărul salvat din orfelinatul „irecuperabililor”

100 de minute: Zece mii de copii morți, niciun vinovat. Povestea lui Izidor Ruckel, tânărul salvat din orfelinatul „irecuperabililor”

100 de minute: Zece mii de copii morți, niciun vinovat. Povestea lui Izidor Ruckel, tânărul salvat din orfelinatul „irecuperabililor”
Sursa foto: Foto: Izidor Ruckel/Facebook
01 Iun 2017   •   16:58

De Ziua Copilului, autoritățile din România au publicat un raport devastator. Zece mii de copii au murit în căminele spital în vremea comunismului şi imediat după, anunţă Institutul pentru Cercetarea Crimelor Comunismului. 

Cercetătorii IICMER au documentat decesele din trei centre: 771! La căminul de la Cighid au murit 138 de copii în doar trei ani. 394 de copii au încetat din viaţă începând cu 1966 şi până după revoluţie la Păstrăveni, în judeţul Neamţ. 

Iar în centrul pentru minori deficienţi nerecuperabili din Sighetu Marmaţiei s-au înregistrat 239 de decese. 

Izidor Ruckel, unul dintre supravieţuitorii ororilor dintr-unul dintre aceste cămine, a vorbit la emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, despre cum a supraviețuit tratamentelor inumane din cămin și cum a ajuns să fie adoptat de o familie din America.

Izidor Ruckel i-a spus Alessandrei Stoicescu că toate demersurile sale de acum vin să împiedice repetarea istoriei, arătând totodată că toți acei orfani care au murit în condiții groaznice, izolați, nu trebuie uitați.

 

×
Subiecte în articol: comunism Ziua Copilului 100 de minute
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close