Antena 3 CNN Actualitate 109 cazuri de meningită, înregistrate Suceava

109 cazuri de meningită, înregistrate Suceava

109 cazuri de meningită, înregistrate Suceava
28 Iun 2012   •   15:28

Alte zece cazuri de meningită acută virală au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în judeţul Suceava, printre pacienţi aflându-se doi copii copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi două eleve de liceu, numărul total al cazurilor înregistrate ajungând astfel la 109, informează Mediafax.
   
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, printre pacienţii diagnosticaţi în ultimele 24 de ore se află un copil în vârstă de doi ani din municipiul Suceava şi un copil în vârstă de patru ani din Plopeni, precum şi două eleve de 17 şi 18 ani de la licee din Suceava.
   
Totodată, au fost internaţi cu aceeaşi boală trei elevi în vârstă de 11 ani din Suceava şi Zamostea şi alţi trei elevi cu vârste de 7, 8 şi 13 ani.
   
DSP Suceava a solicitat, miercuri, Spitalului Judeţean de Urgenţă eliberarea şi pregătirea Secţiei dermato-venerologie în vederea internării noilor cazuri de meningită acută virală din cauza numărului mare de îmbolnăviri şi a aglomerării Secţiei de boli infecţioase.
   
"Această măsură este luată conform planului pentru situaţii de urgenţă în context epidemiologic deosebit", preciza DSP Suceava.
   
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, declara, luni, că focarul de meningită acută virală a fost determinat de un virus care circulă în judeţul Suceava, anume enterovirusul Coxsakie tip B2.
   
El spunea că în urma analizelor de laborator făcute pe probe recoltate de la pacienţi s-a stabilit că îmbolnăvirile au fost cauzate de acest tip de enterovirus nepoliomielitic, cu circulaţie "pur umană".
   
La rândul său, directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, afirma, tot luni, că majoritatea cazurilor evoluează bine sub tratament, arătând că s-a înregistrat doar un singur caz grav, la o elevă în vârstă de 14 ani, care a fost diagnosticată cu encefalită.
 

×
Subiecte în articol: meningita spital
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close