Antena 3 Actualitate 11 dintre localnicii care au găsit avionul pilotat de Adrian Iovan au primit CRUCEA ARHIEPISCOPALĂ

11 dintre localnicii care au găsit avionul pilotat de Adrian Iovan au primit CRUCEA ARHIEPISCOPALĂ

de G.S.    |    26 Ian 2014   •   16:12
11 dintre localnicii care au găsit avionul pilotat de Adrian Iovan au primit CRUCEA ARHIEPISCOPALĂ
Unsprezece localnici din Apuseni care au găsit victimele accidentului aviatic, între care Argentin Todea, Gheorghe Trif şi Gheorghe Giurgiu, cei care au ajuns primii la epavă, au primit, duminică, la Alba Iulia, crucea arhiepiscopală, cea mai înaltă distincţie acordată mirenilor de Arhiepiscopie.
Cei unsprezece localnici din Apuseni care au găsit victimele accidentului aviatic din Apuseni au primit crucea arhiepiscopală pentru mireni, cea mai înaltă distincţie pe care Arhiepiscopia Alba Iulia o poate acorda persoanelor din afara clerului, conform Mediafax.
Salvatorii au primit distincţiile de la IPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei, în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, la finalul liturghiei de duminică.
De asemenea, în cadrul slujbei, ierarhul ortodox şi preoţii au rostit o rugăciune de pomenire pentru pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.
IPS Irineu a spus că Arhiepiscopia de Alba Iulia a decis să acorde crucea arhiepiscopală localnicilor din Apuseni "pentru iubirea lor milostivă şi pentru slujirea lor samariteană?.
"Suntem încă şocaţi de tragedia petrecută, cu puţine zile în urmă, în Munţii Apuseni. Avionul în care se aflau cei şapte oameni s-a prăbuşit şi, deodată, cu toţii erau cufundaţi în frig, în singurătate şi în mare suferinţă. (...) Dumnezeu, în pronia Sa, le-a dat gând bun unor localnici din comuna Horea, care, animaţi de compasiune, au alergat în căutarea celor căzuţi, i-au găsit şi i-au ajutat. Pentru iubirea lor milostivă şi pentru slujirea lor samariteană, ne exprimăm întreaga noastră preţuire, îi felicităm şi le acordăm astăzi daruri, distincţii şi diplome de aleasă cinstire?, a spus IPS Irineu.
Printre persoanele care au primit, duminică, din partea Arhiepiscopului de Alba Iulia, crucea arhiepiscopală se numără Argentin Todea, Gheorghe Trif şi Gheorghe Giurgiu, localnicii care au ajuns primii la epava avionului, dar şi secretarul comunei Horea, Corneliu Olar, şi pădurarul Nicolae Oneţiu. Aceştia sunt simpli localnici din Horea, Petreasa, Dârleşti şi Zânzeşti.
La slujba de duminică au fost prezenţi opt din cei 11 săteni salvatori premiaţi. La finalul slujbei, credincioşii prezenţi i-au aplaudat.
 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close