Antena 3 CNN Actualitate 11 persoane au murit în România din cauza frigului

11 persoane au murit în România din cauza frigului

11 persoane au murit în România din cauza frigului
21 Dec 2009   •   18:47

După ninsoare şi viscol, se anunta ger. 11 persoane au murit din cauza frigului, iar alte câteva zeci au ajuns la spital. La Iaşi, mai multe familii stau în frig pentru că branşamentele de gaz au îngheţat.

Trei dintre cei 11 români care au căzut victime gerului sunt din Galaţi. Două persoane au fost găsite moarte pe stradă, iar alta în maşină. Numărul victimelor ar putea creşte însă. În munţii Banatului, două persoane care lucrau la staţia meteo CUNTU sunt date dispărute încă se sâmbătă.

La Iaşi frig este şi în casele oamenilor. Zeci de familii au rămas fără căldură după ce branşamentele de gaze naturale au îngheţat. Temperaturile cele mai mici au fost înregistrate la Mircurea Ciuc. Minus 18 grade Celsius au arătat luni termometrele.

La Constanţa, şoferii au întâmpinat probleme serioase din cauza frigului. Maşinile s-au lăsat cu greu pornite. Medicii îi sfătuiesc pe români să evite deplasările şi statul prelungit în frig în zilele cu temperaturi foarte scăzute.

În altă ordine de idei, pirotehniştii din Neamţ au detonat luni zăporul format pe râul Bistriţa, pentru a elimina riscul producerii de inundaţii. Porţiunea de gheaţă, care pe alocuri are până la patru metri grosime, se întinde pe o suprafaţă de peste 8 kilometri. Autorităţile iau în calcul chiar evacuarea locuitorilor din zonă. 10 kilograme de explozibil au folosit pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ pentru detonarea podului de gheaţă format pe râul Bistriţa.

Pentu zilele urmatoare, meteorologii anunţă temperaturi de peste 0 grade, care ar putea topi zăporul de pe râul Bistriţa. În acest caz, zeci de gospodării ar fi ameninţate de inundaţii.


Antena 3

×
Subiecte în articol: frig ger
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close