"120 de ani de social-democraţie în România". Ion Iliescu, la Sinteza Zilei, despre situaţia politică actuală

de S.T.    |    02 Apr 2013   •   21:44
"120 de ani de social-democraţie în România". Ion Iliescu, la Sinteza Zilei, despre situaţia politică actuală Foto: Agerpres Exclusiv

Invitatul ediţiei de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei", difuzată de duminică până joi la Antena 3, a fost Ion Iliescu.

Fostul preşedinte al României a răspuns întrebărilor realizatorului Mihai Gâdea referitoare la situaţia politică actuală.

Astăzi se împlinesc 9 ani de când la sediul oficial al NATO s-a ridicat, oficial, steagul României. Mihai Gâdea a prezentat telespectatorilor săi imagini de la acest moment istoric.


"Anii 90 au fost ani de pătrundere a noastră în toata structurile interne posibile", afirmă fostul preşedinte care consideră că Revoluţia Română a marcat o schimbare radicală.

Evaluându-l pe Victor Ponta, Ion Iliescu a spus că premierul dovedeşte înţelepciune şi stăpânire de sine.


"Eu cred că Victor Ponta dovedeşte maturitate. E un băiat tânăr. Are 40 de ani neîmpliniţi(...). Cu toată încrederea am susţinut la ultimul congres preluarea conducerii partidului şi se dovedeşte că nu a fost o hotărâre nemotivată. Are pregătirea necesară şi calităţile unui om politic tânăr şi dinamic. Am toată încrederea în aceste calităţi ale lui".

Preşedintele de onoare al PSD a menţionat că Victor Ponta "s-a descurcat bine" în cursul zilei de marţi.
   
"S-a descurcat bine azi. (...) Noi avem un bazin mare de procurori, sunt convins că se poate găsi numitorul comun, oameni care să răspundă tuturor criteriilor", a mai spus Iliescu.

Întrebat dacă a avut temeri în privinţa ruperii Uniunii Social Liberale, preşedintele de onoare al PSD a spus că nu se pot găsi doi oameni care să semene din toate punctele de vedere.

"Nu numai într-o coaliţie, ci şi într-un partid sunt individualităţi. Nu găseşti doi oameni care să coincidă din toate punctele de vedere(...). Diversitatea este o caracteristică în societatea umană(...). Ţine de înţelepciunea oamenilor ca în ciuda acestei diversităţi să se găsească acel numitor comun care să ne permită să găsim soluţiile potrivite. S-a dovedit că se poate", a spus Ion Iliescu, marţi seară, la Antena 3.

Iliescu a vorbit în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" despre un moment aniversar: 120 de ani de social-democraţie în România.


Potrivit preşedintelui de onoare al PSD, "în Europa, partidele social democrate şi ideile democraţiei continuă să fie o componentă majoră a gândirii contemporane şi a modernizări societăţii contemporane".

Referindu-se la relaţia cu preşedintele Traian Băsescu, Ion Iliescu a spus că aceasta este aproape nulă.

"Băsescu a pus permanent piedici Guvernului", crede Ion Iliescu.


"România are nevoie de o stare normală de democraţie. Avem un Parlament cu o majoritate stabilă(...). Factorul perturbator a rămas din păcate domnul Traian Băsescu", a mai spus fostul preşedinte al României.

Urmăreşte înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".
Parteneri
x close