Antena 3 Actualitate 14 cazuri noi de COVID cu tulpină britanică, în România. Medic: "Arată o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din ţară"

14 cazuri noi de COVID cu tulpină britanică, în România. Medic: "Arată o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din ţară"

de Milena Niță    |    11 Feb 2021   •   13:26
14 cazuri noi de COVID cu tulpină britanică, în România. Medic: "Arată o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din ţară"
Sursa foto: Hepta

Nu mai puţin de 14 cazuri noi de infectare de coronavirus, tulpina britanică, au fost descoperite în ultima săptămână, la laboratorul de Metagenomică și Biologie Moleculară al Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV).

Acolo au fost făcute secvențieri pentru 47 de probe de infectare cu Sars CoV-2, iar din acestea 14 au fost cazuri noi aparținând tulpinii B.1.1.7 (VOC 202012/01), cunoscută ca având originea în Marea Britanie.

Persoanele respective sunt din județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava și Botoșani.

Cazurile COVID noi sunt din Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava și Botoșani

"Acestea sunt repartizate geografic astfel: 4 cazuri din județul Botoșani, 4 cazuri din județul Suceava, 4 cazuri din județul Timiș și câte unul din județele Caraș-Severin și Hunedoara. 

Precizăm că niciuna din celelalte 33 de probe secvențiate în această rundă, neasociate tulpinii britanice, nu prezintă mutațiile caracteristicile variantelor identificate recent ca provenind din Africa de Sud sau Brazilia", spune prof. univ. Mihai Dimian, de la USV.

Varianta de coronavirus originară din Marea Britanie este caracterizată printr-o transmisibilitate crescută faţă de cea iniţială.

Prof. Dimian: Arată o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din România

"Creșterea semnificativă a numărului de cazuri noi identificate în această săptămână și distribuția geografică a acestora indică o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din teritoriul României. 

Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava a secvențiat, până acum, peste 150 de probe provenind de la pacienți diagnosticati pozitiv cu Sars-CoV-2 şi va continua monitorizarea evoluției Sars-CoV-2 pe teritoriul României, în colaborare cu partenerii implicați în această acțiune", mai spune profesorul.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: tulpina noua COVID tulpina britanică

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close