Antena 3 CNN Actualitate 14 gospodării din localitatea bistriţeană Parva, afectate de o viitură. O casă a fost distrusă în totalitate

14 gospodării din localitatea bistriţeană Parva, afectate de o viitură. O casă a fost distrusă în totalitate

14 gospodării din localitatea bistriţeană Parva, afectate de o viitură. O casă a fost distrusă în totalitate
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Apr 2013   •   09:13

Paisprezece case din satul Parva, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost inundate joi dimineaţă, iar una a fost afectată de o alunecare de teren, în urma unei viituri, însă nicio persoană nu a fost rănită
 
Primarul comunei Parva, Ioan Strugari, a declarat, joi, că în zonă au căzut peste 35 de litri pe metru pătrat, motiv pentru care s-a produs o viitură pe Valea Gătejelor din centrul satului, informează Mediafax.

"S-au format nişte torenţi şi au inundat 14 case din centrul satului de pe Valea Gătejelor cum se spune la noi. Apa a intrat în subsolurile caselor, a inundat mai multe gospodării, dar nimeni nu a păţit nimic. Nu sunt nici victime umane, nici printre animale. Doar sunt subsolurile inundate", a declarat primarul.
   
El a spus că o altă casă a fost afectată de o alunecare de teren, însă nu se afla nimeni în interior, întrucât proprietarii sunt plecaţi în Spania.
   
"O casă are doi pereţi distruşi. A pornit o bucată de deal la vale exact sub ea. Din fericire, nu era nimeni în această casă, proprietarii fiind plecaţi în Spania", a declarat primarul comunei Parva.
   
Echipe de pompieri de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Parva, ajutaţi de localnici, au început să scoată apa din gospodării. Totodată, primarul a cerut ajutorul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa care a trimis echipaje la faţa locului.

În Bistriţa-Năsăud, în urma ploilor abundente, au fost depăşite, joi dimineaţă, două cote de atenţie, pe râul Cormaia cu opt centimetri la Sîngeorz-Băi şi pe Someşul Mare cu cinci centimetri la Rebrişoara.
   
Potrivit dispecerului de serviciu de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, întrucât continuă să plouă se aşteaptă ca Someşul Mare să crească şi în zona oraşului Beclean.
   

×
Subiecte în articol: apa inundatii ploaie pompieri
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close