Antena 3 CNN Actualitate 14 lideri de sindicat, inclusiv Bogdan Hossu şi Vasile Marica, cercetaţi de ANI

14 lideri de sindicat, inclusiv Bogdan Hossu şi Vasile Marica, cercetaţi de ANI

 14 lideri de sindicat, inclusiv Bogdan Hossu şi Vasile Marica, cercetaţi de ANI
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Mar 2011   •   08:33

Marius Petcu nu este sigurul sindicalist verificat. Agenţia Naţională de Integritate a inceput cercetările pentru alţi 14 lideri de sindicat, fie pentru că nu şi-au depus declaraţiile de avere, fie pentru sunt bănuiţi că şi-au dobândit averea ilicit.

Preşedintele sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, este cercetat într-un dosar de delapidare aflat în lucru la Parchetul General. Lincu, împreună cu alţi doi lideri sindicali, sunt acuzaţi că şi-ar fi însuşit sume mari falsificînd acte din gestiunea sindicatelor pe care le gestionau.

Un alt lider sidical intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate este Vasile Marica, liderul Sed Lex. Acesta a primit de la sindicat peste 7.000 de lei lunar. Deţine o casă de aproape 500.000 de euro, un teren de 500 de metri pătraţi în Otopeni şi un apartament în Capitală.

Preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, Iacob Baciu, este un alt sindicalist bogat. Are 2 apartamente şi o casă, 10 terenuri şi 800 de metri pătraţi de luciu de apă. El a câştigat de la sindicat aproximativ 5.000 de lei lunar.

Liderul BNS Dumitru Costin are 2 apartamente şi un teren, precum şi un credit de 80.000 de lei. A câştigat doar de la sindicat peste 150.000 de lei.

Pe lista ANI mai figurează preşedintele Cartel Alfa Bogdan Hossu, preşedintele confederaţiei Meridian, Ion Popescu, preşedintele executiv de la Meridian, Ion Albu, liderii Spiru Haret Marius Nistor şi Gheorghe Isvoranu, precum şi Marian Gruia, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

 

 

×
Subiecte în articol: ANI cercetare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close