Antena 3 CNN Actualitate 14 persoane reținute, după audierile maraton de la DIICOT, în dosarul traficului de țigări. Cosmin Mladin, liderul rețelei, încă nu a fost găsit

14 persoane reținute, după audierile maraton de la DIICOT, în dosarul traficului de țigări. Cosmin Mladin, liderul rețelei, încă nu a fost găsit

14 oameni au fost reţinuţi, până acum, după audierile maraton de la DIICOT, în dosarul reţelei internaţionale de traficanţi de ţigări. Iar audierile încă nu s-au încheiat. Zeci de suspecţi răspund şi la această oră la întrebările procurorilor.

14 persoane reținute, după audierile maraton de la DIICOT, în dosarul traficului de țigări. Cosmin Mladin, liderul rețelei, încă nu a fost găsit
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    14 Iul 2021   •   08:20

Operaţiunea gigant, corodonată de la Bucureşti, a fost secretă pentru poliţiştii din Arad. Chiar şi aşa, liderul traficanţilor a dispărut cu două ore înainte ca trupele speciale să descindă în locuinţa sa.

Cosmin Mladin ar fi fost văzut cum încarcă mai multe sacoşe în maşină şi pleacă grăbit. Procurorii cred că din reţea fac parte şi poliţişti care l-ar fi avertizat pe Mladin că urmează să vină mascaţii peste el.

Zeci de persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracţional transfrontalier au fost audiate de procurorii DIICOT. Principalele acuzaţii ce li se aduc acestora sunt de trafic de ţigări şi droguri, infracţiuni care ar fi început încă din anul 2017.

Şeful traficanţilor din Arad, Cosmin Mladin, s-a făcut nevăzut cu două ore înainte ca trupele speciale să-i descindă la reşedinţă.

Potrivit unui martor, se pare că acesta avea asupra sa în momentul plecării mai multe pungi voluminoase. Plecarea sa confirmă una dintre bănuielile procurorilor, şi anume că grupul infracţional are de partea sa şi persoane din interiorul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Arad. Avocatul celor în cauză susţine faptul că persoanele pe care le apără sunt afacerişti cinstiţi.

Cele peste 150 de percheziţii ce au avut loc în 9 judeţe reprezinta totodată şi una dintre pistele prin care continuă cercetările în cazul morţii omului de afaceri arădean, lui Ioan Crişan. Acesta a fost omorât cu ajutorul unei bombe amplasate in masina, în luna mai, iar ulterior s-ar fi dovedit că omul de afaceri ar fi avut legături cu traficanţii de ţigări.

×
Parteneri
Horoscop 23 septembrie 2023. Gemenii se luptă cu probleme din trecut
x close