Antena 3 Actualitate 15.000 de români au protestat ÎMPOTRIVA proiectului de la Roşia Montană. "Este o CRIMĂ ce se petrece acolo"

15.000 de români au protestat ÎMPOTRIVA proiectului de la Roşia Montană. "Este o CRIMĂ ce se petrece acolo"

de O.P.    |    16 Sep 2013   •   05:29
15.000 de români au protestat ÎMPOTRIVA proiectului de la Roşia Montană. "Este o CRIMĂ ce se petrece acolo"

 15 mii de oameni au ieşit din nou în stradă în semn de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. A fost a 15-a zi de proteste şi nu ultima, spun protestatarii, care sunt hotarâţi să se adune în fiecare seară până când proiectul va fi retras din Parlament iar exploatarea minieră va fi abandonată.

Pe parcursul traseului, mai multe străzi importante au fost blocate de puhoiul de manifestanţi, iar circulaţia rutieră a fost restricţionată de poliţişti.

La plecarea de la Universitate erau peste 2.000 de oameni, însă pe traseul marşului numărul acestora a crescut la peste 15.000.

Manifestanţii de la Universitate cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation, interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Aproape 100 de opozanţi ai proiectului de exploatare de la Roşia Montană au manifestat şi la Paris.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close