Antena 3 CNN Actualitate 15 poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa, arestaţi preventiv pentru 29 de zile

15 poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa, arestaţi preventiv pentru 29 de zile

15 poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa, arestaţi preventiv pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Feb 2011   •   08:31

15 poliţişti de frontieră ridicaţi luni de la Vama Albiţa au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Alţi 30 au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi vor fi la rândul lor prezentanţi instanţei Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii sunt acuzaţi de luare de mită şi constituirea unui grup infracţional organizat.

53 de poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa, printre care şi şeful punctului de trecere a frontierei şi alţi 4 ofiţeri, au fost ridicaţi, luni dimineaţa, de anchetatori în urma descinderilor de la Albiţa şi din alte locaţii din judeţul Vaslui.

În referatul procurorilor anticorupţie privind reţinerile de la Vama Albiţa se precizează că poliţiştii de frontieră cereau între 10 şi 100 de euro de la cei care tranzitau prin vamă, pentru a închide ochii la contrabanda cu ţigări.

 

 
Surse din cadrul anchetei susţin că vameşii şi poliţiştii de la Albiţa erau supravegheaţi de câteva luni. La acest caz, susţin sursele, au lucrat poliţişti sub acoperire. De asemenea, în incinta vămii au fost instalate aparate de supraveghere. O parte dintre poliţiştii de frontieră de la Albiţa şi-au angajat avocaţi încă din urmă cu câteva săptămâni.

Şeful Vămii Albiţa, Emil Bordeianu, a declarat că descinderile de luni dimineaţă s-au concentrat numai pe activitatea poliţiştilor de frontieră.

În ultimele două săptămâni descinderi similare au avut loc şi la Vama Siret, Naidăş, Stamora-Moraviţa şi Oraviţa. Peste o sută de persoane acuzate de contrabandă sunt în arest preventiv, iar alte câteva zeci sunt cercetate în libertate.
 

×
Subiecte în articol: arest preventiv
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close