Antena 3 CNN Actualitate 15 șerpi au fost descoperiți hibernând în subsolul unei gradinițe din R. Moldova

15 șerpi au fost descoperiți hibernând în subsolul unei gradinițe din R. Moldova

15 șerpi au fost descoperiți hibernând în subsolul unei grădinițe din satul Cucoara, Cahul. Specialiștii susțin că fenomenul este normal, iar specia vizată este inofensivă.

15 șerpi au fost descoperiți hibernând în subsolul unei gradinițe din R. Moldova
Sursa foto: Youtube/IGSU al MAI
de Adelina Miron    |    12 Ian 2022   •   16:00

„La fața locului, adică în subsolul grădiniței, era o încăpere sub formă de coridor care lega două încăperi, deci un fel de hrubă. Spațiul era căptușit cu vată minerală, iar șerpii erau băgați în această vată, pe o rază de 2-3 m2.

Unul dintre ei era mai aproape de ușa de acces, așa că el a fost primul pe care l-au văzut angajații grădiniței.”, a declarat Elena Tanas, parte din echipa de salvatori ai Direcției Situații Excepționale Cahul pentru natura.md.

Șerpii fac parte din specia Dolichophis caspius. Elena Tanas susține că specia este inofensivă și nu este veninoasă. Pe timpul iernii șerpii sunt amorțiți și și nu răspund la nici un stimul. Elena Tanas este de părere că șerpii s-au adunat acolo datorită prezenței.

Animalele au fost transportate într-un spațiu proteja, urmând a fi preluate de colaboratorii Institutului de Zoologie, care le vor amenaja un habitat special.

×
Subiecte în articol: serpi gradinita
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close