Antena 3 CNN Actualitate 155 milioane euro fonduri europene pentru sprijinirea studenților defavorizați, a doctoranzilor în antreprenoriat și a cercetătorilor

155 milioane euro fonduri europene pentru sprijinirea studenților defavorizați, a doctoranzilor în antreprenoriat și a cercetătorilor

155 milioane euro fonduri europene pentru sprijinirea studenților defavorizați, a  doctoranzilor în antreprenoriat și a cercetătorilor
24 Apr 2018   •   17:00

Ministerul Fondurilor Europene a lansat două noi apeluri de proiecte, finanțate din Programul Operațional Capital Uman (POCU), prin care se acordă burse din fonduri europene studenților defavorizați, doctoranzilor și cercetătorilor postdoctorat.

Prin astfel de inițiative, se urmărește stimularea cercetării universitare aplicate, a antreprenoriatului și a incluziunii sociale.

Bursa Student antreprenor este o măsură care are drept obiectiv creșterea participării studenților din categorii vulnerabile la programe de studii de licență, eliminarea impedimentelor de integrare socioprofesională pe care le întâmpină în prezent studenții din mediul rural, cei din comunitățile dezavantajate economic, cei aparținând minorității roma, dar și persoanele cu dizabilități - studenți care au depășit vârsta de 24 ani.

În cadrul proiectelor finanțate prin acest apel, se va acorda bursa Student antreprenor, în valoare de 300 lei lunar, timp de trei semestre de studii de licență. Studenții sprijiniți sunt cei care urmează cursuri de formare antreprenorială și care apelează la servicii de consiliere profesională. Acești tineri vor fi încurajați să își dezvolte competențele antreprenoriale și să realizeze planuri de afaceri.

Acordarea bursei este condiționată de absolvirea studiilor terțiare/continuarea studiilor, în vederea creșterii numărului de cursanți şi de absolvenți din învățământul superior, în așa fel încât să fie combătut abandonul universitar, iar ofertele educaționale să fie corelate cu  piața muncii.

Valoarea totală a apelului de proiecte este de peste 71 milioane euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 85%.

Pot depune proiecte instituțiile de învățământ superior acreditate, publice şi private.

Universitățile pot depune proiecte în valoare maximă de 1,7 milioane euro, în parteneriat cu alte instituții de învățământ superior acreditate, publice şi private, cu ONG-uri, inclusiv asociațiile studențești sau cu parteneri sociali.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close